Trots alla dess brister drog Destiny 2:s Lightfall-expansion mig tillbaka från servicespelets utbrändhet

Trots alla dess brister drog Destiny 2:s Lightfall-expansion mig tillbaka från servicespelets utbrändhet


Om du någonsin har blivit utbränd på ett tv-spel vet du hur det är. Plötsligt är du utmattad varje gång det spel du en gång älskade dyker upp i ditt Steam-bibliotek. Varje gång någon pratar om det i din hörhåll, fylls du av denna genomgripande cynism som inte kommer att sluta. Ingenting med spelet är bra, allt är dåligt, och ingen kan övertyga dig om något annat – även om du var dess största fan för bara några månader sedan.

Jag har spelat – och tappat – många spel sedan jag återvände till den här hobbyn 2016. Men det spel jag känner att jag är skyldig mest – och förknippar starkast med jobbet – är Destiny 2. Jag kom in på Destiny 2 på begäran från några medarbetare, och precis som jag har arbetat med samma jobb de senaste åtta åren, har jag spelat Destiny 2 sedan direkt efter lanseringen.

Här är lanseringstrailern för Destiny 2 Lightfall som ger dig en uppfattning om saker och ting.

Destiny 2 kändes som ett perfekt spel att komma in i precis i början av mitt återinträde i tv-spel. Det var på samma gång enkelt och komplext, ett smörsmidigt, visuellt fantastiskt förstapersonsskjutspel med invecklade kunskaper som stod i spänning med vad som faktiskt hände i spelet. Jag älskade den spänningspunkten och försökte sitta inuti den så mycket som möjligt, de där lore-posterna satte eld på min fantasi med de oändliga narrativa möjligheter de presenterade, även om ingen kan hävda att läsa dem i timmar i taget ger övertygande gameplay .

Men allt eftersom tiden gick förändrades mitt förhållande till spelet. Arbetskamraterna jag började spela det med försvann gradvis. Det som en gång var en rolig sak att göra med vänner på nätter och helger blev gradvis en soloaffär. Mina små problem med spelet blev större och blev irriterande. Så småningom upptäckte jag fullskaliga systemproblem med franchisen. Ödet var inte längre något jag njöt av i förbigående, och inte ens ett spel jag kände mig fanniskt kopplad till; det var en börda jag bar, något jag behövde granskas extra kritiskt.
Destiny 2 Lightfall - en öde öppen cocktailbar på Neomuna


Destiny 2 Lightfall - Neomunas suggestiva, rosa och persika skybox


Destiny 2 Lightfall - en annan Neomuna skybox som visar neonrosa skyskrapor på natten

När jag spelade spelade jag håglöst. När jag skrev om spelet kom ingenting ut förutom hyperkritiska screeds. Jag var inte i något läge för att vara en “kritiker” med stort C när det kom till Destiny 2, men det var vad jag gjorde. Det kom till den punkt där jag, medan alla firade The Witch Queen, skrev om… spelets inneboende sammanhangsfria hjältemodsproblem (som jag såg det) och svor upp och ner att jag aldrig skulle skriva om Destiny 2 igen .

Det är helt klart ett löfte jag har bestämt mig för att inte hålla fast vid – och nu är vi i början av en ny expansionscykel. Ljusfallet har kommit, och det har verkligen polariserat. Återigen befinner jag mig i en oväntad spänningspunkt, den här gången mellan samhällets negativa känslor inför expansionen och mina egna försök att på ett positivt sätt engagera mig i den.

Jag har spelat mycket Destiny 2 de senaste tre veckorna. Jag kom in i kampanjen utan problem på dag ett och det tog ungefär två dagar att slutföra den. Jag tillbringade sedan resten av den första veckan på “innehåll” efter expansionen, introduktionen till Season of Defiance och att höja min Guardians maktnivå till något som lättare kunde hantera fiender. Under vecka två fokuserade jag på att göra några exotiska uppdrag, den andra delen av säsongsberättelsen och spelets vanliga “innehållslöpband”. När jag kommer in på vecka tre har mitt huvudfokus skiftats helt till säsongsbetonade aktiviteter. Ser man på det ovanifrån så här så stämmer det mer eller mindre med mina erfarenheter i tidigare expansioner. Faktum är att jag… verkligen inte hatar det överlag.


Destiny 2 Lightfall - Neomuna-strid med en rosa neonglöd


Destiny 2 Lightfall - Strand-underklassens skärm som visar förmågor och en grön nyans

För att vara tydlig så tyckte jag att Lightfalls kampanj var ganska svag, speciellt jämfört med The Witch Queen. Vi tillbringade 12 till 14 timmar med att springa runt Neomuna och jaga en enda mystisk MacGuffin, med en enda inte så snabb omväg för att lära oss Strand, spelets nya Darkness-kraft. Calus är antingen den mest underväldigande slutbossen eller den mest briljant subversiva, “om du tänker efter.” The Witness, trots att det var den hypade huvudseriens fiende, dök upp i vad som motsvarade en cameos värda av scener och lämnade kampanjen utan några pressande frågor besvarade. Nimbus är irriterande (även om jag fortfarande älskar dem), Rohan var för mycket av kompis-polisens “gamla partner”-stereotyp, och Osiris var verkligen upprörande som den huvudsakliga drivkraften i berättelsen.

Dessa är alla ganska materiella frågor! Jag är definitivt inte den enda som har dem! Så varför är jag inte mer upprörd?


Destiny 2 Lightfall - modanpassningsmenyn


Destiny 2 Lightfall - Guardian Ranks välkomstskärm som visar 11 nivåer


Destiny 2 Lightfall - skärm för beröm av karaktärer som visar tre karaktärer och ett val av vem som ska berömmas

Jag kämpar för att sätta fingret på det – och det har fått mig att undra om det finns något inneboende i Destiny 2 som kan bidra till utbrändhet, och om något av det har förändrats. Ett par kommer att tänka på: det har pågått under en exceptionellt lång tid, och det är en livetjänst – men det finns många andra du kan säga det om också. Destiny 2 kom ut 2017, inklämd mellan Ark: Survival Evolved och Fortnite, smackad mitt i den branschomfattande liveservicetrenden, en trend som, som nyare spel som Marvel’s Avengers eller Suice Squad: Kill the Justice League se pushback på deras loot-maling modeller, ser ut att gå in i en markant nedgång idag.

Destiny 2 har en häftigare berättelse än sin föregångare, men den har alltid behållit kärnslingan av att spela genom samma begränsade uppsättning aktiviteter, vecka ut och vecka in. Gör du det i sex år i sträck? Inte precis min idé om en bra tid. I kombination med originalet Destiny närmar vi oss ett helt decennium av interaktion med denna specifika spelmodell. Det skulle vara vilt för Bungie att förvänta sig att någon skulle hålla fast vid spelet varje vecka i nio-på-tio år. Vi måste ta pauser! Det är nödvändigt för vårt välmående!


Destiny 2 Lightfall - en mellansekvens där resenären avfyrar en stråle som Dödsstjärnan


Destiny 2 Lightfall - en vy från rymden av resenären fångad av vittnet

Jag tog bort Destiny 2 från min konsols hårddisk efter min flame-out. Jag spelade andra spel. Jag gick ut. Jag lägger lite distans mellan mig själv och det här spelet. Och för att vara ärlig så förväntade jag mig verkligen inte att jag skulle komma tillbaka till det. Anledningen till att jag är här är för att jag, när jag tittade på marknadsföringen för Lightfall hela förra hösten, förväntade mig att höra den där cyniska rösten i bakhuvudet med varje löfte och tillkännagivande som Bungie gjorde. För första gången på flera år hörde jag det inte.

Lightfall är inte Destiny 2:s bästa expansion. Jag vet inte vad som orsakade dess berättelseproblem, och jag vet inte vad det är som bränner ut folk så hårt i Destiny 2. Men från och med nu är jag villig att ta Bungie på ordet att expansionen var menad att vara en ingång till ett helt år av intressanta säsongsberättelser som leder fram till The Final Shape. Den här gången känner jag mig sugen på resan – och om inte annat så är det väldigt roligt att greppa raketer med Strands nya gripkrok. Kanske var det det jag saknade innan.

fbq('init', '560747571485047'); fbq('init', '738979179819818');

fbq('track', 'PageView'); window.facebookPixelsDone = true;

window.dispatchEvent(new Event('BrockmanFacebookPixelsEnabled')); }

window.addEventListener('BrockmanTargetingCookiesAllowed', appendFacebookPixels);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *