Tim Burton säger att han har gjort klart Disney-filmer, kallar företaget "hemsk stor cirkus"

Tim Burton säger att han har gjort klart Disney-filmer, kallar företaget “hemsk stor cirkus”

[ad_1]

Den som hoppas på en uppföljare till Tim Burtons “Dumbo” borde inte hålla andan.

När han talade på Lumiere-festivalen i Lyon efter att ha mottagit Prix Lumiere, avslöjade Burton att filmen 2019 markerade slutet på hans långvariga kreativa relation med Disney (via Deadline). Han började sin filmkarriär som animatör på Disney innan Warner Bros. anställde honom för att göra sin live-action regidebut på “Pee-Wee’s Big Adventure”. Han återvände för att arbeta med Disney på filmer som “Ed Wood”, “The Nightmare Before Christmas”, “Alice i Underlandet”, “Frankenweenie” och nu senast “Dumbo”.

IndieWire. Andra filmer-TV-program av

Burton menar att underhållningslandskapet har skiftat till den punkt där det inte längre är vettigt för honom att samarbeta med underhållningsjätten. Han berättade att hans erfarenhet av att arbeta i “Dumbo” fick honom att känna att Disney har blivit för stort för honom.

“Min historia är att jag började där,” sa Burton. ”Jag har blivit anställd och sparkad ett antal gånger under hela min karriär där. Grejen med “Dumbo” är att jag tror att det har varit mina dagar med Disney, jag insåg att jag var Dumbo, att jag jobbade på den här hemska stora cirkusen och att jag behövde fly. Den filmen är ganska självbiografisk på en viss nivå.”

Under en mästarklass på festivalen i fredags delade Burton också med sig av sina tankar om superhjältefilmernas tillstånd. Hans historiska film “Batman” från 1989 hjälpte till att etablera många av genrens troper – och Burton är förvånad över hur inflytelserik den är.

– Det kändes så spännande att vara i början av det hela. Det är häpnadsväckande hur mycket det egentligen inte har förändrats på ett sätt – de fruktansvärda superhjältarna, de konstigaste kostymerna – men för mig var det så spännande på den tiden. Det kändes nytt, säger han. “Det roliga med det nu är att folk säger “Vad tycker du om den nya “Batman?” Och jag börjar skratta och gråta när jag går tillbaka till en tidskapsel där studiorna varje dag sa “Bahut Andhera Hai, Bahut Andhera Hai”. Nu ser det ut som ett lättsamt rump. ,

historien fortsätter

Det bästa med IndieWire

Anmäl dig till IndieWires nyhetsbrev. Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste nyheterna.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Källa

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *