Stephanie Comfort berättar varför svarta kvinnor ofta betalar ett högre pris för att tala sin sanning på sociala medier

Stephanie Comfort berättar varför svarta kvinnor ofta betalar ett högre pris för att tala sin sanning på sociala medier


Sedan pandemin har många människor dopat tårna i vattnet för att skapa innehåll för att utforska vad som krävs för att vara en innehållsskapare på heltid. A Bloomberg Nyheter artikel från 2021 noterade att “skaparekonomin har visat sig vara pandemisäker.” Många människor strömmar till sociala medieplattformar som TikTok, Instagram och YouTube för att driva sina influencerkarriärer. Stephanie Comfort är en Youtuber som går under namnet Oh! Stephco och har samlat över 65 000 prenumeranter på drygt ett år. Efter att en av hennes videor gick viral, bestämde sig Comfort för att bli Youtuber på heltid. I den här intervjun berättar Comfort om sin resa på YouTube och berättar varför hon tycker att svarta kvinnor ofta betalar ett högre pris för att säga sin sanning.

Janice Gassam Asare: Så, Stephanie, du har en mycket populär YouTube-kanal som du skapat under det senaste året eller så. Kan du prata lite mer om vem du är och din bakgrund till Forbes läsare som inte är bekanta med dig?

Stephanie Comfort: Så, jag är en innehållsskapare nu, men innan dess, i cirka 10 år, var jag lärare på mellanstadiet. Jag undervisade i språkkonst och jag undervisade i media. Jag gjorde också marknadsföring och saker för skolan som jag arbetade på, så långt som videoskapande och sådant. Jag gick i skolan för radio, tv och film. Så jag har skapat videor och innehåll och saker för…jag vet inte, de senaste 20 åren av mitt liv. När pandemin inträffade, var jag tvungen att ta ett beslut om vad jag skulle göra för mitt jobb, eftersom jag hade arbetat i Los Angeles, och jag arbetade nu på distans från Texas.

Jag började göra YouTube-videor efter uppmaning från mina elever. De hade sagt till mig i flera år, mitt efternamn är Comfort, de skulle vara som, ‘Ms. Tröst, du borde försöka. De såg vad jag gjorde med dem och vad jag gjorde med skolan. När du arbetar på distans har du ett annat schema. Jag hade tid och jag tänkte “ja, jag ska göra ett par YouTube-videor och bara se vad som händer.” Jag började inse mycket om mig själv i den processen, och så småningom bestämde jag mig, vet du vad, jag ska lämna min position och se vad mer som finns där ute. Och så hade jag en video som blev viral, där jag diskuterade önskvärdhetens politik. På grund av den videon kunde jag verkligen logga in på YouTube och bara göra det till min heltidsgrej. Så jag gick från att vara lärare på heltid till att skapa innehåll på heltid.

Som är: Och kan du berätta lite mer om dina upplevelser på YouTube? Du delade att du hade en video om önskvärdspolitik som blev viral, men vad har du varit för erfarenheter sedan din video blev viral och såg så mycket tillväxt under en kort period?

Bekvämlighet: Ja, det är en intressant fråga. Så till en början var det väldigt svårt att förstå varför så många människor ville titta på den videon, eller varför så många människor var intresserade, eller varför den videon fick så mycket push bakom YouTube-algoritmen… Jag gör fortfarande, än idag, Jag förstår inte exakt vad jag sa som är så annorlunda…Jag är fortfarande inte säker på alla platser som videon har lagts upp och alla människor som har sett den. Jag tror att det är bäst att jag är skygglappar när det kommer till det.

Som är: En sak som jag verkligen var intresserad av att få dig att utforska är i en ny video, du pratade om en del av den kritik som du har fått sedan du var online, särskilt på YouTube, och du diskuterade sårbarhet och dina erfarenheter av att vara sårbara uppkopplad. Jag tycker att det är viktigt att notera att det har funnits kritik av Brené Brown som säger att även om hon uppmuntrar sårbarhet, så fungerar den sårbarheten inte nödvändigtvis på samma sätt för svarta kvinnor. Vad är dina tankar kring det och dina erfarenheter av att vara sårbar på nätet? Ser du att världen tar emot dig på ett annat sätt, eller tror du att sårbarheten har fungerat till din fördel?

Bekvämlighet: Jag tror att det är 50/50. Så jag blev definitivt inspirerad av Brené Brown när jag började få lite feedback, och jag har sett hennes specialerbjudanden och jag har läst böckerna, och det klickade inte riktigt för mig att det här var något jag behövde fokusera, för att använd, för att motivera vad jag gjorde, tills jag började ta emot negativitet, vilket jag aldrig förväntade mig… Jag tror att med svarta människor i allmänhet uppmuntras vi att maskera i samhället. Jag ser folk prata om det på andra sociala medieplattformar hela tiden, inte nödvändigtvis på YouTube, men folk pratar om svarta kvinnor, med vårt hår. Vi kan inte bara gå ut och leta hur som helst. Vi måste se till att vi alla är sammansatta…Jag har ett 4c-hår, vilket är en kinkigare hårstruktur, och jag vet att det finns så mycket historia där med hur vi måste betala en högre skatt i samhället när det kommer till hur vi väljer att representera oss själva. Och eftersom vi vet det, vi är hårdare mot oss själva och vi är hårdare mot varandra…det finns så mycket saker som kastas mot svarta kvinnor från hypermaskuliniseringen av oss, hypersexualiseringen av oss, kritiken om hur vi” re oberoende … så många regler. Och egentligen när det kommer till kritan har det ingenting med oss ​​att göra alls. Allt handlar bara om samhället och det är en negativ fördom mot oss som en grupp människor. Jag tror definitivt att på grund av det, om jag väljer att prata om vissa saker, är det som, åh, du bara lägger till anledningar till varför folk inte kommer att gilla oss… det är en kritik som jag fick när det kom till det vackra privilegiet video. Det är bara en annan mörkhyad kvinna som klagar.

Jag tror att det finns ett högre pris att betala för en svart kvinna som talar vår sanning. Jag tror att mycket av det kommer från respektabilitetspolitik. Jag har antytt om det tidigare i videor som jag har gjort, som i princip är precis som att man måste se till att representera oss väl. Och det betyder att ibland ignorera de saker som gör ont eftersom vi måste framstå som starka och oberoende. Och för mig fick jag mest kraft när jag äntligen slutade låtsas som att vissa saker inte skadade mina känslor. Om jag tänker på mig själv nu kontra vem jag var för ett år sedan när jag bara höll i en massa saker, är jag så mycket gladare. Jag mår bara så mycket bättre som människa.

Som är: Hur navigerar du i saker och ting? jag såg en video- från Kimberly Foster för flera månader sedan. Det kan ha varit nästan ett år sedan nu, där hon pratade om hur utmattade svarta innehållsskapare är. Hur navigerar du i det sedan du nämnde att det här är din heltidsroll? Hur balanserar du att ta hand om dig själv och din mentala hälsa?

Bekvämlighet: Så jag känner att jag är väldigt välsignad, och de människor som har valt att följa min resa som innehållsskapare är, det är en riktigt bra publik…det är en mottaglig publik. Det har varit en trogen publik. Och med det menar jag, jag kan till exempel april var precis som, gå, gå, gå, gå, gå. Det var väldigt upptaget. Massor av saker. Även om jag inte kände mig sugen på… och nu är vi inne i en ny månad och jag har sagt till mig själv, ‘Okej, här är vad jag vill att du ska göra den här månaden… Jag ska ge mig själv ledigt. Jag låter mig själv återställa. Jag måste inse, eftersom min kanal är kommentarer, jag skulle säga kommentarer, personliga berättelser, sånt, så jag måste förstå, jag kan inte kommentera allt. Har du den mentala och känslomässiga energin att göra detta? För du kommer inte bara att tala i kameran, utan du kommer att gå tillbaka och redigera den. Då ska du lägga ut det. Sedan måste du mäta svaret. Så det är en hel grej. Och jag måste bara vara ärlig mot mig själv om var min energi finns i det ögonblicket.

För mig handlar det bara om att vara ärlig om huruvida jag orkar skapa eller inte. Och sedan tro på att det löser sig när jag bestämmer mig för att lägga ut ytterligare en video. Men det gör jag verkligen, jag gillar det fortfarande mycket. Så det känns fortfarande bra för mig ibland att lägga ut ett gäng videos. För mig är det som att springa eller något. Det är renande. Det känns bra att få ut den energin. Så det är också att ta hand om min mentala hälsa att skapa videorna. Det beror bara på vad jag behöver i det ögonblicket, men det är så jag balanserar det.

Jag fick nyligen reda på att det finns en del människor som reagerar ogynnsamt på dessa berättelsetider, eller lämnar kommentarer under mina videor som inte är snälla. Jag tog bort alla kommentarer. Algoritmen marknadsför fortfarande videorna…men du får inte bara förtala mig eftersom du kanske inte har haft den upplevelsen, eller så skulle du ha gjort något annorlunda…Jag kommer att begränsa hur mycket jag låter omvärldens åsikter komma till mig genom att göra sådana saker, som att ta bort kommentarer, ta bort vissa saker. Om jag känner att det inte tas emot på det sätt som jag ville, kommer jag att göra de sakerna för att balansera det och skydda mig själv.

Den här intervjun är lätt redigerad för tydlighetens och korthetens skull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *