PS5 Pro?  Även om de falska ryktena är sanna, så bryr jag mig inte just nu

PS5 Pro? Även om de falska ryktena är sanna, så bryr jag mig inte just nu


En annan dag, ett annat rykte. De senaste safe-as-houses och därför troligt så småningom Sant påstående från något mörkt hörn av internet där någon hörde det på en Discord-server som hörde det från någon i ett Twitter-DM är att PlayStation 5 Pro kommer, och att det kommer någon gång nästa år.

Detta är förmodligen ett ganska säkert påstående. Mellangenerationens uppdateringar från Sony och Microsoft är nu normen, och om man tittar på gapet mellan PS4 och PS4 Pro – tre år – står det att vi förmodligen borde få en ny maskin inom de närmaste 18 månaderna. Även om anonyma källor inte visar sig vara någonting, är detta en förutsägelse som är säker som hus. Vi kan anta att det händer. Men… jag är bara inte upphetsad.


Så, kommer vi någonsin att få en PS5 med tre nivåer?

I tidigare generationer har jag alltid längtat efter en uppfräschning. DS Lite, PS4 Pro, New 3DS och till och med Xbox 360 S (som avskaffade dödens röda ring för gott), dessa var alla spännande hårdvarulanseringar för mig. Men den här gången, den här generationen… Jag är bara inte säker på att jag orkar?

En del av det tror jag beror på den här generationens kadens hittills. Vi är tre år inne, men kombinationen av ett gäng spel över generationsgränserna och ett allmänt långsamt tempo av måste-ha-spel i nya genen har verkligen resulterat i att det känns som att generationen knappt har börjat. PS5 har haft några riktigt vackra bangers, för att vara rättvis – men jämfört med samma punkt i PS4:s livscykel känns det som ett seriöst steg ned.

Situationen på Xbox är utan tvekan värre. Series X, som marknadsförs som den “snabbaste, mest kraftfulla konsolen någonsin”, är förkrossad av sin lillebror, som alla spel måste byggas för att rymma. Samtidigt kämpar Microsoft generellt för att spinna upp studior och ångra skadan som orsakats av nedläggningar och effektiviseringar under Xbox One-eran. Förvärvet av Bethesda kommer att ge utdelning i år med Starfield och Redfall, men ändå känns den här generationen för att ha haft en mycket mer trunkerad statistik.

Resultatet är märkligt: ​​jag kämpar för att se hur jag skulle bli hypad för en PS5 Pro (eller en uppgraderad Xbox för den delen) under nästa år. Jag känner att jag knappt har sett den fulla potentialen i de boxar jag har. Jag är inte vid den punkten där jag kan känna hårdvaran sträckt ut och är redo att se potential utökad med bättre hårdvara. Jag är på den punkten med Switch – jag är jävligt redo för något nytt – men mitt i en levnadskostnadskris är idén att spendera massor av pengar på en uppgradering i mitten av generationen svår att motivera, särskilt med där exklusiva konsoler från den nya generationen hittills har funnits i denna generation.


Hur skulle en uppdaterad version av detta ens se ut? Slankare? Fetare?

Faktum är att det enskilt mest spännande med en uppdatering av den här generationens konsoler skulle vara att se dem bli lite mindre, svalare och tystare, vilket inte ens garanteras med specificerade modeller. Xbox One X var mindre än de flesta av sina föregångare, men PS4 Pro var större.

En del av detta är uppenbarligen inte bara ett hårdvaruproblem. Det handlar om Covid-relaterade förseningar av spelutveckling, vilket har bidragit till den slingrande tonen i starten av denna generation. Det handlar också om ökande kostnader och tidssänkning, vilket är spelutvecklingen för stora biljetter 2023: allt tar längre tid. Utvecklingscyklerna verkar sträcka ut sig, men kadensen för hårdvaruversioner verkar inte sakta ner i samma takt. Det finns en obalans.

Kanske, till 2024, kommer jag att ändra min låt. Kanske kommer de kommande 18 månaderna att leverera spel som kommer att få mig att känna att jag verkligen har fått värda mina pengar från lådorna som lanserades 2020. Kanske är jag också bara bortskämd med min top-line gaming PC. Och jag kanske bara blir lite äldre och tråkigare.

Men allt jag vet är, som någon som alltid var där dag ett för den här typen av saker, just nu gör tanken på en hårdvaruuppdatering av nuvarande gen absolut ingenting för mig. Jag vill bara att generationen ska sparka upp ett snäpp först. Allt börjar och slutar trots allt med spel.

fbq('init', '1749355691872662');

fbq('track', 'PageView'); window.facebookPixelsDone = true;

window.dispatchEvent(new Event('BrockmanFacebookPixelsEnabled')); }

window.addEventListener('BrockmanTargetingCookiesAllowed', appendFacebookPixels);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *