Min nacke och rygg älskar den här stolen – Recensionsnörd

Min nacke och rygg älskar den här stolen – Recensionsnörd


Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet skräp
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt imperfekt
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 999 USD

Sarah Chaney / Recensionsnörd

Mycket bekväm, men dyr.

Jag är inte främmande för värkande axlar, en spänd ländrygg och till och med smärta i ischiasnerven. Även om mycket av detta beror på min dåliga hållning, beror en del av det på stolen jag tillbringar timmar i när jag arbetar. Efter att ha testat OdinLakes Ergo Plus 743 är mycket av det obehaget borta, eller åtminstone minimerat.

Just den här stolen från OdinLake kostar 999 $, och jag har haft nöjet att testa den i ungefär en och en halv månad. Under den tiden har jag hittat massor av saker att älska med Ergo Plus 743, framför allt dess ländryggsstöd och justerbara funktioner. Även om det finns några saker jag önskar att jag kunde ändra på, är de verkligen inte dealbreakers. Men utan vidare, låt oss hoppa in i detta!

Här är vad vi gillar

 • Stöd på alla rätt ställen
 • Många justerbara funktioner
 • Robust konstruktion

Och vad vi inte gör

 • Dyr (men hallå, det är en ergonomisk stol)
 • Mesh är inte bekvämt på bar hud

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Byggkvalitet och installation

OdinLake Ergo Plus 743 ergonomisk stol bakre ram och logotyp
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Att packa upp Ergo Plus 743 och sätta ihop den var en enkel process, även om det belastade de gamla musklerna. När den sätts ihop väger stolen cirka 60 pund, vilket jag älskar eftersom det vanligtvis översätts till robusta bitar och solid konstruktion. I det här fallet kommer mycket av stolens vikt från dess aluminiumlegeringsram.

Den näst största komponenten i stolens konstruktion är elastisk, premium mesh, följt av några plastbitar, som armar och kontrollhandtag för justeringar. Själva justeringarna styrs av en trådmekanism, vilket gör det enkelt att finjustera stolen till önskade inställningar utan att böja sig.

Jag lät min man hjälpa mig att sätta ihop stolen, och jag tror att det skulle ha varit mycket svårare för mig själv. Det var inget komplicerat med instruktionerna, men det fanns några steg – som att fästa stolen tillbaka på basen – där det var lättare för en av oss att hålla något på plats medan den andra personen satte fast det med skruvar.

Tillsammans med verktygen och insexnyckeln med ett användbart handtag skickade OdinLake också ett par tunna, stretchiga handskar för att skydda dina händer från fettet på gaslyftbiten i stolens bas. Jag har små händer, så handskarna passar perfekt, men på grund av dess stretchiga material var jag nyfiken på hur bra de skulle passa på min mans större händer. Medan handskarna uppenbarligen inte passade korrekt – vilket orsakade ett vävt utseende mellan fingrarna – sa han att de var tillräckligt bekväma för att hantera gaslyftbiten och sedan ta av dem.

Komfort & Design

Det svarta nätet som täcker stolen är otroligt hållbart, men det är inte särskilt bekvämt för bar hud. Jag brukar sitta kors och tvärs i varje stol jag sitter i, och att sitta så känns inte bra i den här stolen. Det gör mina bara vrister torra och ömma, och det blir värre ju längre jag sitter så. Som sagt, jag vet att detta inte är det mest ergonomiska sättet att sitta på, så kanske det här indirekt kommer att hjälpa mig att sitta ordentligt och i slutändan hjälpa mina knän, rygg och axlar. Dessutom, jämfört med andra stolar med mjuka nät som jag har ägt, verkar nätet på den här stolen mycket lättare att rengöra.

närbild av OdinLake Ergo Plus 743 ergonomisk stolssits i mesh
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Då låser inte armstöden på plats, men jag önskar att de gjorde det. Det finns flera sätt att justera armstöden, som jag kommer in på nedan, men det finns inget sätt att låsa dem när du väl har dem där du vill ha dem. I den här testprocessen lärde jag mig att jag vanligtvis tar ett armstöd för stöd när jag sätter mig ner. Den här vanan hos mig är lite irriterande med den här stolen eftersom armstödet lutar ut i vinkel, så varje gång jag satte mig, skulle jag av misstag flytta armstödet.

Förutom de två mindre sakerna är det en trevlig upplevelse att sitta i OdinLakes Ergo Plus 743. När båda mina fötter är på golvet – eller på metallbasen – och jag är uppe mot stolens ryggstöd, kan jag se hur korrekt min hållning är. Kontorsstolen jag använder för närvarande när jag jobbar är ingen dålig stol, men jag kan verkligen se en ergonomisk skillnad när jag byter mellan min gamla stol och Ergo Plus 743.

Jag älskar att stolens design är gjord av så många komponenter i aluminium eftersom det gör att den känns mer robust när du sätter dig. Att luta sig tillbaka i plaststolar på tidigare arbetsplatser kändes alltid tveksamt för mig, som om det inte skulle klara av det magra och jag skulle hamna på golvet. Med OdinLakes Ergo Plus 743 har jag dock full tilltro till dess konstruktion för att klara mig bakåtlutad så långt stolen tillåter.

Justerbarhet

OdinLake Ergo Plus 743 ergonomiskt stolsjusterbart nackstöd
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Det finns mycket du kan justera med den här stolen från OdinLake, och jag fullkomligt älskar den. De funktioner jag oftast justerar inkluderar svankstödet, nackdelen och sitsens höjd och djup. Sedan justerar jag då och då lutningen och armstöden. Det är så skönt att gå från att sitta upprätt medan man jobbar till en bekväm liggande position när man spelar. Men här är absolut allt du kan justera med Ergo Plus 743:

 • Nackstöd: Det finns två möjliga justeringar här. Du kan hålla båda sidorna av nackstödet och trycka det uppåt eller nedåt, eller rotera det framåt eller bakåt för att justera vinkeln för din nacke.
 • Ryggstöd: Du kan flytta hela ryggstödet upp och ner – mellan fem positioner totalt – för att hitta det bästa svankstödet för dig. Sedan kan du justera ryggstödets lutning upp till 135 graders lutning. Du kan lämna denna flexibla, eller så kan du låsa valfri lutningsposition på plats.
 • Armstöd: Det finns fyra justeringar att leka med för varje armstöd. Du kan flytta dem upp och ner, framåt och bakåt, till vänster och till höger, eller vinkla dem inåt eller utåt.
 • Sittplats: Många kontorsstolar erbjuder sätesjusteringar som dessa, men de är fortfarande värda att nämna. Du kan justera sitthöjden mellan 18,5 tum och 22,5 tum och sedan låses den i läge så fort du släpper kontrollspaken. Sedan kan du, genom att luta dig mot ryggstödet och dra uppåt i en separat kontrollspak, flytta sätet framåt eller bakåt med en räckvidd på 2,5 tum.

Det finns också ett justerbart fotstöd som går med Ergo Plus 743, men det säljs separat för $89. Jag fick inte en chans att testa fotstödet, men jag tycker att det är värt att skaffa om du vanligtvis gillar att luta dig tillbaka i dina stolar. Fotstödets vinkel och längd kan justeras.

Ergonomiska egenskaper

bakifrån av OdinLake Ergo Plus 743 ergonomisk stol uppskjuten till ett skrivbord
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Termen “ergonomisk” har blivit något som många företag kopplar till sin kontorsprodukt för att den säljer. Många tror att när något är ergonomiskt är det testat eller vetenskapligt bevisat att det minimerar kroppsliga påfrestningar över tid. Även om det finns ett element av sanning någonstans där inne, är det en sträcka. Företag behöver inte gå igenom tester för att märka sin produkt som ergonomisk – vissa kanske, men inte alla gör det.

När en produkt har komfort och justerbarhet i framkant av sin design – som OdinLakes Ergo Plus 743 – skulle jag anse att den har ergonomiska egenskaper, eller funktioner som är formulerade för att hjälpa dig att arbeta längre och mer effektivt. Vanligtvis är de företag som erbjuder en verkligt ergonomisk stol till konsumenter dyrare eftersom det är mer omsorg, ansträngning och testning inblandade. Det är inte alltid fallet, men om du ser en stol på 50 dollar som reklamerar sig själv som ergonomisk är det förmodligen inte det.

Ergo Plus 743 erbjuder stöd för flera kroppstyper och sittande preferenser. Alla möjliga justeringar som jag nämnde i avsnittet ovan gör det enkelt för människor att anpassa den perfekta stolupplevelsen för dem. En ergonomisk stol är en som är bekväm för dig och stödjer det du specifikt behöver stöd.

Denna stol har ett dynamiskt C-format svankstöd som anpassar sig efter dina rörelser, vilket säkerställer att du har rätt stöd oavsett om du sitter upprätt eller lutar. Formen på ryggstödet är också utformad för att stödja din ryggrad – bröstkorg, ländrygg och sakral.

Sedan stöder det starkare nätet dig, istället för att låta dig sjunka ner som jag har upplevt tidigare. Även om en mjuk vadderad kudde kan kännas bekvämare i början, verkar den alltid försämras så snabbt. Men med denna mesh-uppsättning känns mina höfter och lår fortfarande lika stödda som de gjorde på dag ett, vilket var för ungefär en och en halv månad sedan.

OdinLake Ergo Plus 743 ergonomisk stol manuell anpassning och stöder infosidor
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Omdöme: En bekväm stol som är värd din Moolah

OdinLakes Ergo Plus 743 är en dyr kontorsstol, men den är inte alls lika dyr som andra ledande utmanare – som Herman Miller – men erbjuder många av samma justerbara funktioner. Om du är någon som tillbringar mycket tid vid ditt skrivbord, oavsett om det är för att arbeta, spela spel eller båda, tycker jag att den här stolen är väl värd investeringen för din rygg, nacke och axlar.

Här är vad vi gillar

 • Stöd på alla rätt ställen
 • Många justerbara funktioner
 • Robust konstruktion

Och vad vi inte gör

 • Dyr (men hallå, det är en ergonomisk stol)
 • Mesh är inte bekvämt på bar hud

fbq('init', '1137093656460433'); fbq('track', 'PageView'); },3000);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *