Leder på Roblox med Claus Moberg

Leder på Roblox med Claus Moberg

[ad_1]

Leading at Roblox är en ny serie som utforskar Roblox ledares karriärresor och diskuterar deras roller, filosofier och ledarstilar. I vår första profil lär vi känna Claus Moberg, VP of Engineering, som leder vår användargrupp. I år leder Claus också Roblox’s Hack Week, en veckolång möjlighet för alla Roblox-anställda att förverkliga våra kärnvärden genom att driva självstyrda projekt som tänjer på gränser och påskyndar framtiden för vår plattform.

Låt oss prata om din karriärväg till tekniskt ledarskap. Hur började det hela?

CENTIMETER: Du skulle definitivt kunna betrakta min väg till ingenjörsledarskap som okonventionell. Min farfar var meteorolog, och jag tillbringade en stor del av mina somrar med att umgås med mina morföräldrar, som ett “farföräldrars sommarläger” typ. Genom den kvalitetstiden blev jag verkligen intresserad av vädret. När jag gick i gymnasiet slutförde jag praktikplatser för att forska om orkaner vid Hurricane Research Division vid Atlantic Oceanographic and Meteorological Lab i Miami. Jag valde sedan mitt college, University of Wisconsin, eftersom det hade ett riktigt starkt meteorologiprogram. Det ena ledde till det andra, och jag migrerade från ren meteorologi till att verkligen fokusera på luftföroreningar, vilket var där den atmosfäriska kemidelen slog in. Min doktorsexamen undersökte förhållandet mellan luftföroreningar i ett hörn av världen och dess inverkan på hälsa och hälsa. människors välbefinnande på en helt annan plats.

Claus Moberg utför fältarbete för sin doktorsexamen i atmosfärisk kemi

Och vad ledde till din övergång till ingenjörskonst?

Det är här saker och ting tar den avgörande vändningen som ledde mig till Roblox. Jag fick möjlighet att delta i en affärsidétävling som verkligen väckte mitt intresse. Det slutade med att jag vann ett pris i tävlingen och startade ett företag utifrån min idé. Företaget tillverkade leksaker som skulle låsa upp karaktärer i tv-spel, och det var så jag kom in på tv-spels- och underhållningsområdet. Det var genom detta företag som jag träffade Dave Baszucki, Roblox grundare och VD. Dave och jag lärde känna varandra, och han gav mig ett jobberbjudande som ingenjörschef på Roblox. Här är vi, nästan sju år senare.

Jag har aldrig varit den typen av person som har följt en linjär karriärplan. Jag tittar alltid på möjligheterna som ligger framför mig och försöker maximera de jag tror kommer att vara mest underhållande och tillfredsställande. Roblox har helt klart varit den under väldigt lång tid.

Så du började som ingenjörschef på Roblox. Kan du berätta lite om din karriärväg?

Jag började på Roblox för nästan sju år sedan som ingenjörschef och ledde insatser för våra mobil-, konsol- och VR-spelklienter. Inom ungefär ett år blev jag befordrad till Senior Director och började övervaka våra Lua Applications and Infrastructure-team. Jag tillbringade ungefär två år i den positionen och blev sedan befordrad till min nuvarande roll som VP of Engineering, med övervakande av vår användargrupp och vårt kinesiska dotterbolag, Luobu.

Och vad innebär din nuvarande roll?

Jag leder för närvarande användargruppen på Roblox. “Användare” är vad vi kallar konsumenterna på plattformen. Vi tänker på Roblox som en dubbelsidig marknadsplats, dit skapare och utvecklare kommer varje månad för att skapa otroliga uppslukande virtuella 3D-upplevelser, och sedan kommer miljontals användare varje månad för att konsumera dessa upplevelser. Mitt team ansvarar för att se till att den tid dessa användare spenderar på Roblox är positiv och sömlös. I praktiken betyder det att jag hanterar teamet som äger de faktiska apparna som du installerar på din enhet, såväl som alla sociala funktioner på plattformen som tillåter användare att kommunicera och interagera precis som de skulle göra i den fysiska världen, som text chatt, röstchatt, asynkrona meddelanden, grupper, gemenskaper och mer.

Jag leder också teknik för vårt kinesiska dotterbolag Luobu, som är ett joint venture med Tencent, ett teknik- och underhållningsföretag baserat i Kina.

Det låter som att du leder många människor med olika erfarenheter, bakgrunder och karriärmål. Vad är en något du har lärt dig som ledare på Roblox?

Jag har lärt mig så många läxor i min karriär genom att göra misstag. En stor som hoppar till minnet är vikten av kommunikation och transparens när du är i en ledarroll. Det är inte lätt, men jag har lärt mig att att kommunicera med fakta och autenticitet är det bästa sättet att påskynda processen att hitta en väg framåt. Det är här innovation sker, i de ögonblick då du tar itu med problem direkt istället för att försöka skina ett positivt ljus på dem eller undvika att ta itu med dem vid roten. Det här var en läxa som jag personligen var tvungen att lära mig på den hårda vägen, men det är verkligen viktigt för hur jag arbetar på en daglig basis på Roblox.

Claus Moberg och kollegan Michael McHale, Project Management Director, uppträder på 2017 års Roblox Bloxy Awards

Claus Moberg och kollegan Michael McHale, Project Management Director, uppträder på 2017 års Roblox Bloxy Awards

Hur hjälper du till att leda och bygga en innovationskultur på Roblox?

Jag använder Roblox värderingar som en algoritm för innovation. Med andra ord, jag uppmuntrar mitt team att använda vår fyra kärnvärden som ett verktyg som de kan använda i allt sitt beslutsfattande. Till exempel:

  • Se den långa vyn → Fråga dig själv: “Hur vill jag att det här ska fungera om fem år?” Går du mot det eller bort från det?
  • Respektera samhället → Fundera på vilket av alternativen framför dig som gynnar det största antalet människor. Börja på högsta nivå och fundera på vad som är bäst för alla våra användare. Flytta sedan nedåt i tratten: vad som är bäst för företaget, teamet och individen.
  • Vi är ansvariga → Vi tar bort personligt intresse och får det rätta att hända.
  • Få saker gjorda → Hur kan vi göra det rätta mest effektivt?

Om du använder våra Roblox-värden som en beslutsalgoritm är det väldigt sällan du går igenom alla fyra, och du vet fortfarande inte vad du ska göra. Inneboende i den processen ligger innovation. Enligt min erfarenhet som ledare här begränsar värderingarna hur jag tänker på att lösa problem och har hjälpt mig att vägleda mina team att förnya på rätt sätt.

Om du var tvungen att välja ett värde som mest resonerar med dig som ledare, vilket skulle det vara?

Alla av dem är absolut nödvändiga, men i detta ögonblick på vårt företag, Ta den långa utsikten är ytterst relevant. Jag tror att det är viktigt för mitt lag att ha i åtanke hur sällsynt möjlighet vi har just nu. Med en enda produkt har vi teoretiskt sett kapacitet för varje människa på jorden med internetuppkoppling att bli användare. Och om vi genomför färdplanen framför oss och fortsätter att göra Roblox till den bästa plattformen för innovativ 3D-skapande, då är vår totala adresserbara marknad 3 miljarder människor. Med andra ord, vi bygger för 3 miljarder aktiva användare varje månad om sex år, idag. Så hur gör we fundera på att lösa det problemet? Hur vi svarar på den frågan är där innovation kommer från.

Avslutningsvis, kan du dela ett ögonblick från de senaste åren när du var som mest stolt över ditt lag?

Det finns så många, men en stor som sticker ut är utvecklingen av vår mobilapp. När jag först gick med i Roblox var vår laddningstid långsam och upplevelsen var klumpig. Vi visste att om vi förbättrade upplevelsen skulle våra tillväxthastigheter accelerera från där de var, vilket redan var mycket starkt.

Claus Moberg under en Roblox Game Jam 2022

Claus Moberg under en Roblox Game Jam 2022

På den tiden föll varje mobilapp i App Store i en av två hinkar. Ett alternativ var en inbyggd version, så team skulle bygga en iOS-, Android- och Windows-app samtidigt. Det innebar att om du byggde en ny funktion måste du bygga den många olika gånger: en gång för var och en av plattformarna som vi stöder (Objective C/Swift för iOS, Android Java för Android, C# för Windows, C++ för Xbox, etc. ). Det andra alternativet var att transpilera webbkod som en app med något som React Native. Med det här alternativet behövde teamen bara bygga och underhålla varje funktion eller ändra en gång, men det var en ofullkomlig upplevelse överallt – en enda kodbas med en matt användarupplevelse överallt.

På Roblox öppnade vi en tredje dörr som inte var möjlig för någon annan: bygg om vår app som ett Roblox-spel. Det första vi gör när vi porterar Roblox till en ny plattform är att integrera vår spelmotor på den lägsta nivå API:er som är tillgängliga för oss på den hårdvaran och operativsystemet. Så allt du gör på Roblox efter startskärmen är själv skriptat i Lua och renderat av vår spelmotor. Det betyder att vi har en enda kodbas som driver alla Roblox-upplevelser på varje plattform. Förra året släppte vi vad som har kallats Universal App på skrivbordet. Detta var en av de sista plattformarna som saknade en version av vår Lua Universal-app som driver upplevelsen. Det tog oss fyra år att göra detta, men vi har nu en enda kodbas som driver en förstklassig upplevelse på varje enskild plattform, inklusive mobil. Sedan lanseringen har den testat fantastiska funktioner för våra utvecklare och felsökt tusentals problem inom själva spelmotorn som hindrade oss från att bygga det vi ville bygga.

När vi fixade appen fixades varje rullningsbild och varje spel över alla miljontals spel på Roblox över en natt. Det var en riktigt modig storsatsning som vi lade, och nu börjar det ge utdelning.

Vårt team ställdes inför flera tekniska utmaningar att övervinna och några stora beslut att fatta. Att se mitt team använda våra värderingar som en beslutsalgoritm för att definiera vår väg framåt och förbereda dem för framgång var ett fantastiskt ögonblick för mig. Jag kommer alltid att vara så stolt över vårt team och vad de åstadkommit.

Inspirerad av Claus berättelse? Han och hans team anställer! Besök vår karriärsajt för att utforska öppna roller i användargruppen.

Gratis robux

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *