Jobbar på Roblox: Möt Max Zhang

Jobbar på Roblox: Möt Max Zhang


Max Zhang ansluter till Roblox som mjukvaruingenjör i teamet för social kommunikation. Han är nyutexaminerad och började på Roblox som Software Engineering Intern.

Beskriv din erfarenhet som praktikant på Roblox. Hur ser en vardag i livet ut för en Software Engineering praktikant?

Jag var praktikant inom mjukvaruteknik i Social-teamet, där jag arbetade med Voice Chat-systemet. Praktiken var en balans mellan arbete och nöje. Vi började de flesta dagarna med ett morgonmöte där vi rapporterade om våra framsteg. Sedan arbetade vi med projekt antingen självständigt eller i grupp. Nästan varje dag deltog vi i roliga evenemang eller aktiviteter för att ladda och umgås. Jag hade också dagliga incheckningar med min mentor där jag kunde ställa frågor och få råd om mina projekt eller karriärmål i allmänhet.

Berätta om ett projekt du arbetat med som praktikant. Vad är unikt med detta projekt?

Ett av mina projekt var ett modereringssystem för röstchatt som gör att röstchatt kan användas säkert av Roblox-användare i alla åldrar. Detta projekt var ett av de mer utmanande praktikantprojekten på grund av dess omfattning. Jag behövde skriva många funktioner, både på framsidan och baksidan. Det var också ganska lägligt, eftersom röstchatt lanserades i produktion samma vecka som jag avslutade mitt projekt.

Vad fick dig att vilja gå med i Roblox-teamet på heltid?

Det har alltid varit min dröm att arbeta för ett företag som Roblox. Även om Roblox är en plattform för mänsklig samupplevelse som inkluderar både sociala medier och spelfunktionalitet, finns det många innovativa video/ljudteknologier som jag också kan lära mig. Under praktiken var alla supertrevliga och de uppmuntrade mig att lära mig om alla olika team och projekt. Praktiken visade mig verkligen att Roblox är en fantastisk arbetsplats.

Vad gillar du mest med företagskulturen på Roblox?

Jag älskar hur passionerade människor är i sina projekt och hur hjälpsamma och vänliga alla är. Roblox är en plats där jag utmanas varje dag, men jag har också en fantastisk tid med mina kollegor.

Vad är du mest exalterad över när du börjar din karriärresa på Roblox?

Det mest spännande för mjukvaruingenjörer som arbetar på Roblox är alla de unika projekten. Jag får arbeta med teknik som andra företag inte har, och jag får fritt utforska olika områden inom datavetenskap. I framtiden ser jag fram emot att lära mig mer om spelmotorer och grafik.


Intresserad av praktikanter eller nya examensmöjligheter på Roblox? Vi letar alltid efter nya talanger, så kolla in vår Universitetsprogram och se om det finns en roll som passar dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *