Old Thunderbird logo

Jag är förvånad över hur mycket jag älskar Mozillas nya Thunderbird-logotyp


Så Mozillas Thunderbird har funnits länge. Sedan 2003 faktiskt, men jag är inte säker på att jag känner någon som någonsin har använt den. Hur som helst, förra året meddelade Mozilla att de skulle försöka återställa sin e-postklient – ​​och en ny logotyp har just avslöjats.

Jag kan inte säga att jag förväntade mig att ha en stark känsla för den här logotypen, men jag måste säga – jag tycker att den är lysande. Smart, strömlinjeformad och perfekt anpassad inom Mozilla-varumärket (det är en finurlig variant av Firefox-designen), det finns också en härlig färgpalett. Kort sagt, det fungerar som en plats för inspiration till logotypdesign, och det är en oväntad hit.

Den tidigare Thunderbird-logotypen (Bildkredit: Mozilla)

Thunderbirden brukade sitta ovanpå ett kuvert med sina texturerade vingar sjunkande runt det (detta var helt klart innan den minimalistiska trenden tog fäste – se det ovan), men fågeln är nu tätt ihoprullad runt ett kuvert som tar formen av ett kvickt. pratbubbla – ta en titt nedan.

Ny Thunderbird-logotyp

Thunderbird betyder affärer (Bildkredit: Mozilla)

Själva fågeln, som en gång passivt stirrade bort i fjärran, har fått en hårdare kant med ovala ögon som betyder allvar (jag hoppas verkligen att du förstår vad jag menar). De böjda linjerna är snygga och professionella men det hela ger en “videospelsskurk”-vibe. Jag är helt här för det – och önskar nu av någon anledning att Firefox-räven också hade sådana personlighetsdefinierande ögon (se båda nedan).

Firefox och Thunderbird logotyper

Thunderbird- och Firefox-logotyperna sitter vackert bredvid varandra (Bildkredit: Mozilla)

Och Reddit-användare håller med. “Färskt verkligen. Efter all denna platta design äntligen lite själ och cool symbolik, säger en användare. “FireFox är uppenbarligen eld, Thunderbird är luft eftersom fågel + e-postikon. Jag måste se de andra elementen, snälla, säger en annan teoretiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *