Innan du skyndar dig att köpa det rabatterade Steam-däcket, vet vad du köper – några viktiga tips

Innan du skyndar dig att köpa det rabatterade Steam-däcket, vet vad du köper – några viktiga tips


Steam däck, Valves ganska briljanta handhållna speldator, är ett år gammal och den har för närvarande 10 % rabatt – första gången den någonsin har sjunkit i pris. Frestelsen du känner för närvarande att köpa ett Steam Deck till detta lägre pris är utan tvekan mycket stark (jag har varit där och förstår), men som en stor Steam Deck-förespråkare måste jag dela med mig av några tankar för att förbereda dig för vad som komma skall. Hur underbar den här enheten än är, den har sina begränsningar.

Detta är inte på något sätt en uttömmande lista över saker du bör veta, eller ens de känslor varje Steam Deck-användare har om maskinen. Det är helt enkelt vad jag tycker är viktiga anteckningar. Med det i åtanke…

Grattis på födelsedagen, Steam Deck. Har det redan gått ett år?
 • Det här är inte en PS5: Det här kan vara uppenbart, men jag tycker att det är värt att påpeka att även om däcket är mer än kraftfullt nog (för en handdator – överlägset bättre än Switch, till exempel), så kommer det inte att köra Returnal lika bra som en PS5.
 • Håll inte alla visuella inställningar till max: Återigen, kanske uppenbart, men det här är inte en ersättning för din hemdator med en modern avancerad GPU i den. Du måste göra kompromisser om saker som strukturdetaljer, skuggkvalitet och miljödetaljer. Jag tenderar att fokusera på hur mycket bättre jag kan få ett handhållet spel att se ut jämfört med hur det skulle vara på en switch, så varje steg ovanför det är en vinst i min bok.
 • Frame rate spelar roll: I en idealisk värld skulle du köra alla dina spel i 60FPS och skratta och ha den roligaste tiden du kan tänka dig. Problemet är att däcket inte kan köra alla spel med 60 FPS och ofta kan det äta upp batteriet som jag skulle äta ner en pizza. För att vara tydlig, jag älskar pizza. Så att ändra uppdateringsfrekvensen till 40 i prestandainställningarna på själva däcket kan ge dig en fin balans mellan smidigt spelande och mindre batterianvändning.
 • Satsa inte på att använda icke-Steam-spel: Det är mycket möjligt att få dina GoG- och Epic Games Store-spel att fungera på kortleken. Det finns launchers som klarar av detta, men det är inte tillräckligt enkelt för en vanlig människa att göra och det är också lite krångligt att komma igång. Jag stökade till en början och försökte få alla möjliga icke-Steam-spel att fungera, men det blev en olycka och jag upptäckte att det slutade med att jag slösade bort mycket av min fritid.

 • Emulering är mycket bra, men se ovan: Steam Deck är ett odjur när det kommer till att emulera äldre konsoler. Det finns en miljon guider om hur man gör detta över hela webben och YouTube. Men återigen kommer det här att komma till tiden. Jag pysslade så mycket med olika emulatorer att jag upptäckte att jag inte spelade några spel på mer än några minuter för att först testa dem. Om du älskar att mixtra, ignorera detta och njut.
 • Köp ett tangentbord och en mus: Oavsett om du spelar på däckets skärm eller har den utmatad till en TV/monitor, om du planerar att göra något som helst mixtrande rekommenderar jag till 100 % att skaffa ett Bluetooth-tangentbord och -mus. Båda dessa kringutrustning kan efterliknas med standarddeck, men det är besvärligt, med tangentbordet på skärmen som en speciell syssla att använda.
 • Gamla spel är dina vänner: Jag har haft några av de senaste spelen igång på Deck, och det är imponerande att se, men det finns alltid en del av min hjärna som säger att jag inte ser dem när de är som bäst. Det är där gamla spel kommer in. Uppgrävd? Perfekt på däck. Drakens dogma? Bra i toppinställningar. Om det finns spel som du missade för 10+ år sedan, är chansen stor att de kommer att vara utmärkta på kortleken.

 • Köp så mycket lagring du kan: Spel är enorma nuförtiden, inte bara i speltid utan även i det utrymme de tar upp i digital lagring. Vissa spel är över 100 GB, så om du vill ha en handfull AAA-spel på språng på en gång kommer du att vilja ha minst 256 GB. Jag köpte det billigaste Steam Deck och lade till ett SD-kort. Jag ångrar inget.
 • Att installera många spel orsakar andra problem: Steam Deck har blivit min pickup- och spelmaskin. Det är det jag sträcker mig efter när jag har 20 minuter ledig tid. När du har ont om tid kan det faktiskt vara en dålig sak att ha många spel att välja mellan. Valförlamning reser upp sig, och du kommer att göra en hel del ingenting. Jag har nu bara två spel installerade samtidigt och jag har gjort mycket mer framsteg genom dem sedan dess.
 • Slå inte på prestandaöverlägget: Jag lärde mig min läxa här. Återigen, detta kanske inte stämmer för alla, men för mig tyckte jag att jag hade roligare med spel när jag inte ständigt justerade saker för att få FPS att hålla fast vid en fast 40. En liten siffra i hörnet av skärmen betydde Jag skulle ägna mest tid åt att ändra spelinställningar istället för att faktiskt spela. Om PC-spel för dig ÄR tweaking kan du aktivera ännu mer statistik, men om du vill behandla däcket som en konsol, slå aldrig på det.

 • Det är inte en konsol.
 • Åh, ja, Steam Deck är inte en konsol: om din erfarenhet av spel i stort sett bara har varit på konsoler, kommer du att få lite av en chock med kortleken. Vissa spel på Steam fungerar helt enkelt inte. En del är dåligt optimerade, och en del behöver pillas mycket för att komma igång bra. Håll dig till den utvalda delen av Steam-butiken som är för Deck-användare och du kommer för det mesta att klara dig, men du kommer fortfarande inte att få den ultrasläta, friktionsfria upplevelsen som du skulle få på en Switch.
 • Streaming hemma kan vara bra: Om du verkligen vill ha de senaste avancerade spelen på Steam Deck finns det ett alternativ för personer som har en bra speldator. Steam har inbyggd strömningsteknik och du kan ställa in den för att överföra spel från din dator till däcket. Jag provade detta Marvels Spider-Man körs på min 3060 PC. Jag kunde använda DLSS och aktivera ray-tracing, vilket betyder att spelet såg mycket bättre ut än att köra inbyggt på däcket. Om ditt hemnätverk är tillräckligt bra kommer du inte att märka att det strömmar för de flesta spel.

Det är allt. Om detta inte har avskräckt dig, beställ Steam Deck. För mig är det en av de bästa sakerna jag någonsin har köpt. Om du har köpt ett Steam Deck, låt oss veta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.

fbq('init', '1749355691872662');

fbq('track', 'PageView'); window.facebookPixelsDone = true;

window.dispatchEvent(new Event('BrockmanFacebookPixelsEnabled')); }

window.addEventListener('BrockmanTargetingCookiesAllowed', appendFacebookPixels);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *