Hur simracing förde mig närmare min barndom

Hur simracing förde mig närmare min barndom

[ad_1]

Jag har hållit på med racingspel från början. Det första spelet jag någonsin köpte var Need for Speed ​​2 när jag gick i tredje klass, och jag har så många fina minnen när jag spelade det med min bror och pappa när jag tryckte iväg på piltangenterna för att styra snygga sportbilar runt motståndare, hörn och hinder, tävla med en Ferrari F50 genom outbacken eller en McLaren F1 någonstans vackert i Vancouver.

Nuförtiden bor jag på en annan kontinent till huset jag växte upp i, jag skriver om att spela datorspel för att leva och allt verkar bli lite galet i världen – men jag träffar fortfarande min bror för att spela racingspel . Men istället för att trängas runt familjens dator och vänta på att CD-enheten ska rulla upp och ladda nästa nivå, spelar vi på en modern spelkonsol med den sortens fotorealistiska grafik som Need for Speed ​​2 har i mitt minne… men definitivt inte om jag gå tillbaka för att kolla.

Lanseringen av Gran Turismo 7 – och den oöverträffade spänningen under Formel 1:s säsong 2021 – fick mig att vilja ta saker lite mer på allvar. Så tidigare i år beställde jag Fanatecs DD GT Pro, en hjul-och-pedaluppsättning byggd kring ett måttligt kraftfullt men ändå snyggt direktdrivningssystem som är tänkt att erbjuda mer detaljerad och realistisk kraftåterkoppling än billigare remdrivna hjul.


Se, Fanatec DD GT Pro! Gran Turismo-hjulet ser inte lika professionellt ut som något liknande McLaren CSL Elitemen motorn och pedalerna är legitima.

Det finns bara två pedaler, och ingen växelreglage, men nivån av realism som den omedelbart ger är enorm – speciellt jämfört med hjulet på $20 som jag använde för ett gammalt MotoGP-spel som barn, och bara något mindre tunt Logitech-hjul som mina uni-hemskamrater spelade Gran Turismo 5 på. Plötsligt känns det här som riktig racing – det enda problemet är att montering av hjulet på ett skrivbord och ställer din “racing-stil” stol till sin lägsta inställning lämnar dig i en allvarligt obekväm position. Mina fötter, redan smärtsamma och oflexibla under de bästa dagarna tack vare en kvartett av barndomsoperationer, började krampa innan jag hade nått korkskruven på Laguna Seca. Jag visste vid det tillfället att jag var tvungen att gå hela grisen… och hämta en ordentlig racingstol att montera allt detta snygga kit på.

Min forskning identifierade två potentiella kandidater från den förvånansvärt fullsatta marknaden för “simulering-stil-racing-cockpit”: en £180 hopfällbar enhet som kallas PlaySeat Challenge och en £645 metallcockpit som kallas Next Level Racing GTtrack. PlaySeat skulle ta upp mycket mindre utrymme och fällas ihop under ett skrivbord, men GTtrack skulle erbjuda mer stabilitet och justerbarhet. Jag kunde inte bestämma mig mellan dem, så jag satte ut några känselpinnar och försökte ta reda på om något av företagen skulle skicka mig en för att testa.


racingstolar: nästa nivå racing gttrack och playseat challenge
Två kandidater: Next Level Racing GTTrack (vänster) och PlaySeat Challenge.

Till min stora förvirring och förvåning, både företag gjorde det, tack vare insatserna från en före detta kollega på den brittiska återförsäljaren Boxs marknadsavdelning. PlaySeat var en tillräckligt enkel leverans, som anlände via en av de vanliga kurirerna, men Racing Extreme Pro var något annat, som dök upp på en pall och krävde betydande ansträngningar för att dra in den i vardagsrummet. Jag tillbringade två eller tre lyckliga timmar med att ställa in den – tack och lov var alla instruktioner vettiga och de flesta bitarna säkrades ihop med betryggande tjocka metallbultar – och tillbringade sedan ytterligare en halvtimme med att fästa hjulet och pedalerna, vilket naturligtvis krävde att jag skulle få hjul-och-pedallåda ut ur skjulet för att hämta en eller annan bit som jag trodde att jag aldrig skulle behöva. Detta slutförde, jag startade upp GT7 för min första riktiga körning på ratten.

Det var jävligt briljant. Sätens mer tillbakalutade racingposition gjorde omedelbart saker och ting radikalt mer bekväma, och det medföljande säkerhetsbältet (!!) gav både oöverträffade nivåer av nedsänkning och en (strängt upprätthållen) ergonomisk fördel. Hjulet var lite för högt till en början och pedalerna för nära, men inom ett par gånger (och med några uppsättningar bultar utdragna och utbytta) hade jag en uppställning som kändes nästan lika bekväm att köra i som min riktig (13-årig) vägbil.

Det finns två stora fördelar med ett korrekt racingupplägg som detta jämfört med att köra med en kontroller (eller faktiskt ett tangentbord, som jag har gjort under större delen av min tid som “racing”). Den första är att du känner dig mycket mer kopplad till vägen – rattens vibrationer ger dig en bra känsla av det tillgängliga greppet, och låter dig veta när du kan trycka hårdare eller var du bara är på väg att tappa greppet . Det finns förvisso en period av anpassning från gamepads, där du blir mycket långsammare överlag eftersom du inte är bekant med utrustningen, men i teorin borde “färdighetstaket” vara mycket högre på en sådan här installation; du borde så småningom kunna producera bättre och mer konsekventa varvtider eftersom du har tillgång till mer information.

Den andra stora fördelen är att du bara känner dig riktigt cool hela tiden du gör det. Okej, du kanske inte känner dig cool när du lossar dig från ett virtuellt uthållighetslopp, droppar av svett, efter att inte ha uppnått något mer än lite virtuell valuta i din racingfantasi, men handlingen från ögonblick till ögonblick av att köra bil runt en bana med hjul och pedaler känns bara riktigt kul. På samma sätt, när folk kommer för att besöka ditt kontor och se en racinguppställning, är de fulla av frågor och vill prova – vilket är lysande! Racing är en av få genrer som du, som speglar sin verkliga analoga så nära som den gör, inte behöver någon spelupplevelse för att testa och ens njuta av.


racingstolar på plats
Racerstolarna på plats – med Racing Extreme Pro visad utan Odyssey G7-skärmen och monitorarmen som användes i den slutliga installationen.

Den stora nackdelen med att ha en gammaldags racinguppställning på ditt kontor – utöver de uppenbara distraktioner det ger – är att det tar upp mycket utrymme. Jag har turen att ha ett anständigt stort rum hemma för ett kontor, men jag insåg inte hur besvärligt det skulle vara att klämma in en 138 cm lång, 120 cm lång och 55 cm bred sittbrunn bland mina befintliga hyllor, skrivbord och spel stolar. Jag antog typ att jag kunde skjuta in den under ett skrivbord eller något, men den relativt höga stolen och det förhöjda hjulet betyder att det finns två “höjdpunkter” här; du kan skjuta in den under ett stående skrivbord, men det finns ingen chans att skjuta in den under ett skrivbord du tänker sitta vid. GTtrack kommer med hjul – och glider på mattan tillräckligt bra utan dem – men den är tillräckligt tung för att flytta den inte är något du bekvämt kan göra flera gånger om dagen.

Det för oss naturligtvis till PlaySeat Challenge – som kostar mycket mindre, men som slutade passa in i mitt liv mycket bättre. Tanken här är att det hela fälls ihop, så du burk förvara den under ett skrivbord eller bara mot en vägg. Jag var orolig att det skulle vara lite instabilt med allt monterat, men jag tror att vridmomentet på 5 Nm som GT DD Pro ger direkt (och vikten på enheten) är precis tillräckligt för att hanteras av säte utan att kännas helt instabil.

Utmaningen är faktiskt ganska bekväm när du väl är i den, med en relativt luftig design som håller dig sval under sommaren, och det finns några fina detaljer här – som ett stabiliserande ben som hindrar stolen från att välta när du vrider på hjulet stöd ur vägen för att stå upp eller sitta ner. Du känner dig lite instängd, och nivån på justerbarheten är inte någonstans som GTtrack, men den är perfekt om du inte har ett permanent spelområde eftersom du kan lämna allt ditt kit installerat på det och bara fälla bort det när du är klar med att spela. Du kan till och med göra saker som att ta med den ner för att spela på den stora TV:n, eller till och med till en väns hus, som helt enkelt inte är genomförbara med den större racingcockpiten.

Återigen tror jag att detta talar om den sociala aspekten av racing som är viktig för mig; det är roligt att tävla och förbättra, men ännu roligare att introducera idén om simracing för dina vänner och familj och skratta med dem eftersom allt oundvikligen blir päronformigt.


På en relaterad notering – Outside Xtras racing academy-videor fångar det sociala elementet perfekt; Att se tävlingspappan Mike heja på den snabba förbättringen av pojk-racern Luke, är precis den typ av stämning jag tycker om.

Så det är där jag är för tillfället – har en härlig tid att spela F1 22 och Gran Turismo 7 med Fanatec GT DD Pro och Next Level Racing GTtrack (som jag har ordnat om hela mitt kontor för att ta emot), och lånar ut PlaySeat Challenge till min granne för hans egna GT-insatser. Simulatorn är alltid en intressant plats för kontorsbesökare, och att få folk att prova det har lett till några lysande ögonblick.

Jag skulle vilja fortsätta att utveckla inställningen över tid – kanske en lastcellsbromspedal, ett bildskärmsfäste, ett snyggare kolfiberhjul, en växel? – men jag ska njuta av det jag har nu. Det här är en av de fritidsintressen som du lätt kan sänka massor av pengar i, och att bara ha ett bekvämt hjul, pedaler och säte som jag kan dela med mina vänner och familj är redan en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

fbq('init', '560747571485047'); fbq('init', '738979179819818');

fbq('track', 'PageView'); window.facebookPixelsDone = true;

window.dispatchEvent(new Event('BrockmanFacebookPixelsEnabled')); }

window.addEventListener('BrockmanTargetingCookiesAllowed', appendFacebookPixels);

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *