Hemautomation står inför 3 eviga problem

Hemautomation står inför 3 eviga problem


Jag har arbetat med hemautomationserbjudanden sedan 1970-talet när jag först installerade X-10-brytare i min lägenhet – vilket jag är säker på att min hyresvärd verkligen uppskattade när jag flyttade ut. Då fanns det bara X-10, och även om det var allt annat än säkert, hindrade det faktum att det inte fanns något internet mig från att bli hackad.

Sedan i början av 2000-talet kom Insteon ut och jag var ett första fan. Både mitt förra hus och nuvarande hus var helt kopplade med Insteon-switchar, och med några undantag fungerade det bra.

Undantagen var att Insteon inte var en vanlig standard. Så, säkerhetskameror, dörrlås och varje ansluten apparat använde inte bara ett annat protokoll utan skilde sig till stor del från varandra också, och kom ofta från samma märke.

Denna brist på gemensamhet är fortfarande frodig. Apple, Google och Amazon har arbetat med att ansluta till dessa olika plattformar, men resultaten är mindre än tillförlitliga. Tills anslutna hemautomationsenheter kommer att prata med varandra, eller vi har ett mer pålitligt sätt att överbrygga standarderna, är ett sant “IoT-hem”, vår nya term för att automatisera saker, inte lönsamt.

Men Insteon gick tydligen underoch nu måste jag så småningom koppla om strömbrytarna i huset igen, vilket inte bara kommer att bli dyrt, utan jag kommer också alltid att chocka mig själv flera gånger under processen, vilket innebär att jag kommer att skjuta upp denna ansträngning ett tag.

Låt oss prata om det den här veckan – och vad jag tittar på för att ersätta Insteon-switcharna – såväl som min produkt för veckan, som är en uppsättning anpassade rymdskeppsväxlar för din bil, hem eller bara för att imponera på dina vänner.

Smarta hemdilemman

Det finns tre pågående problem med hemautomation. Det första är vanligt i flera teknikvertikaler, vilket är bristen på lärande från de som har gått tidigare.

Detta gäller inte bara för hemautomation, utan för IoT i allmänhet. Så gott som alla företag närmade sig IoT-möjligheten från grunden istället för att köpa befintliga företag som X-10 eller Echelon. X-10 var ledande inom hemautomation, Echelon var ledande inom affärsautomation, och båda teamen lärde sig mycket under de årtionden som deras företag var i drift genom att göra många misstag och ha några framgångar.

Hade båda företagen använts som bas för nästa generations produkter, skulle de förvärvande företagen ha kommit igång och inte behöva lära sig om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Problem nummer två är att automatiserade omkopplare kommer att behöva bytas ut när tekniken går framåt, säkerhetsproblem uppstår och de bärbara delarna slits ut. Om bostaden inte är ordentligt avskärmad kan till och med en elektrisk spik ta ut strömbrytarna, så det är viktigt att göra dem lätta att byta ut av användaren. Men de flesta switchar kräver att du kopplar fast dem varje gång.

Endast ett företag verkade inse att detta var ett kritiskt problem och det vill säga Smart belysning för middag. Den utvecklade en switch docka som en gång kopplad in bildar ett uttag för en ny switch som gör att du enkelt kan uppgradera dina switchar när de blir föråldrade eller misslyckas.

Detta skulle ha varit mitt första val för byte av strömbrytare. Tyvärr, medan webbplatsen förblir aktiv, har alla ansträngningar jag gjort för att försöka kontakta dem misslyckats. Så jag har mina tvivel om de fortfarande är verksamma i USA, även om de fortfarande kan vara aktiva i Europa.

Problem nummer tre är avsaknaden av en uppsättning gemensamma interoperabilitetsstandarder som går över alla hemautomationsprodukter. Som nämnts, även om det finns vissa “standarder”, används de inte universellt, och du behöver vanligtvis få något som fungerar med vad du vill använda som ett nav.

Så om du använder Apple börjar du med saker som fungerar med Apple, och tar risken att Apple och det företaget kan skiljas åt. Samma sak med Google eller Amazon. Detta gör det svårt att se till att din investering inte bara varar i flera år utan att den till en början fungerar som den annonseras.

Mina Insteon-switchar fungerade med Amazon Alexa intermittent och i allmänhet bara med allt-på- eller allt-av-kommandon, inte individuella strömbrytare. Helst skulle apparater, strömbrytare och hemunderhållningsprodukter alla använda samma uppsättning standarder, så de skulle samverka, men det är långt ifrån fallet, vilket driver det verkliga automatiserade hemmet in i framtiden.

Avslutar

Hemautomatisering kvarstår till stor del för dem som antingen är fokuserade på att bara göra några saker – som dina lås, säkerhetskameror och ibland anslutna apparater – men det är ännu inte vid en punkt där du verkligen kan automatisera ditt hem själv eller låta en installatör automatisera det för dig på ett sätt som blir heltäckande.

Det betyder inte att du inte kan hitta individuella lösningar som fungerar. Jag har till exempel börjat byta ut mina Insteon-switchar mot Lutron Caseta-brytare. Jag har installerat två väggströmbrytare, sex på/av-kontroller för utomhusbruk och Caseta-hubben, och allt verkar fungera bra från min Microsoft Duo Android-baserade telefon.

Jag tvivlar på att Lutron kommer någonstans eftersom den tillverkar många andra produkter och är en av de större aktörerna inom elektronisk kontrollhårdvara. Ändå, även med deras strömbrytare, även om de är en av de mest prisvärda, adresserar de inte den enkla utbyteskapaciteten som jag tror är avgörande för klassen och, förutom den plug-in utomhusströmbrytaren, måste du fortfarande ansluta lösningen ungefär som Instein.

Så efter över 50 års arbete med att hitta den perfekta hemautomationslösningen ser jag fortfarande fram emot den dagen då branschen äntligen inser att interoperabilitet och enkelt underhåll är avgörande för denna klass.

Tills det gör det är det svårt att rekommendera att du gör detta till ditt hem såvida du inte är villig att ta riskerna att det inte kommer att fungera bra, kommer att behöva bytas ut på ett smärtsamt sätt någon gång och att något som är idealiskt kommer ut inom några få korta år vilket gör din implementering föråldrad.

Jag är villig att ta de riskerna, men då lever jag i framkant.

Concord Jewish Space Laser Switch

Vad lockade mig till Concord Aerospace var inte bara att den gör switchar för rymdfarkoster utan att den gör en switch som heter Jewish Space Laser Switch (det är en riktig switch-set) som jag tyckte skulle vara kul att installera på något.

Men sedan upptäckte jag att företaget skulle skräddarsy en strömbrytaruppsättning för vad ditt hjärta ville för inte mycket pengar. Så jag beställde flera switchar att roa mig med; en för min egen projektbil, och även en för bilen jag skulle vilja bygga, en kopia av Aston Martin DB5 som körs av James Bond. Jag har inte råd att bygga den bilen, men jag har råd att köpa växeln och bara låtsas.

Ibland är det roligt att bara ha något som får dig att le, och Concord Aerospace-omkopplarna låter mig göra det.

Concord Aerospace anpassningsbara judiska rymdlaserpaneler

Anpassningsbar judisk rymdlaserpanel (kredit: Concord Aerospace)


Strömbrytarna är av industriell kvalitet. Många är repliker av vad som placerades i faktiska rymdskepp, och jag tycker fortfarande att det skulle vara roligt att bygga en styrelse av strömbrytare bakom mitt huvud med kategorier som Arm Missiles och Ejector Seat som skulle fånga folks uppmärksamhet när jag är på en Zoom ringa upp.

Jag tror inte att vi har lika många anledningar att le nuförtiden, så jag letar ständigt efter saker som inte är dyra men som får mig att le. Concord Jewish Space Laser Switch, vapenomkopplare och till och med den uppsättning switchar som jag funderar på att använda i min projektbil gör alla det, vilket är anledningen till att Concord Aerospace anpassningsbara switchar är veckans produkt.

De åsikter som uttrycks i den här artikeln är författarens och återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna från ECT News Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *