Det spelar ingen roll, men PlayStation Showcase gjorde mig orolig för PS5:s framtid

Det spelar ingen roll, men PlayStation Showcase gjorde mig orolig för PS5:s framtid


Jag såg inte PlayStation Showcase live av ett antal tråkiga anledningar (en involverar projektilkräkningar, om du måste veta), men jag såg det som om live i morse i hopp om att en rad spännande meddelanden skulle lyfta mina trista ben. Mina ben lyftes inte. Faktum är att de spontant rörde sig för att bilda den exakta posen för axelryckningsemojien.

Om detta var Sonys stora skyltfönster för PS5 i år – dess “E3-ögonblick” – var det i bästa fall oinspirerande, i värsta fall oroande. Det är inte så att det inte lyfte fram några snygga spel, det gjorde bara inte så mycket alls för att få mig entusiastisk över PlayStation – något som företaget brukar få väldigt rätt vid sina stora avslöjandeevenemang.

Fick oss att vänta, va?

Xbox var snabb med att peka ut de spel som lyftes fram i går kväll som också kommer till Xbox. Du kanske inte håller med, men den här listan med spel är majoriteten av de bästa titlarna som visas i showcasen.

Jag är upphetsad över ett antal av dessa, förvisso (Alan Wake 2, absolut; Dragon’s Dogma 2, oh yes; Assassin’s Creed Mirage; Jim fick mig att sätta in här), men vanligtvis ackompanjeras dessa stora plattformsspelare av prestige PlayStation-titlar. E3-presentationer från det förflutna har sett verkliga “wow”-ögonblick. Denna maj Showcase hade ingen. Kanske var det meningen att Metal Gear Solid 3 skulle vara det, men det har varit en öppen hemlighet i evigheter och det är inte exklusivt för PlayStation.

E3 2015 gav oss Horizon Zero Dawn, Dreams, Uncharted 4: A Thief’s End, The Last Guardian, Final Fantasy VII Remake och Shenmue 3. Det är svårt att förklara hur otrolig den showcasen var. Ja, Shenmue 3 blev mindre bra än vi alla hoppats, men det var genuin spänning kring dessa spel. Spel som var och förblir exklusiva PlayStation-konsoler.


Kul att se vart all designbudget tog vägen.

Sony försöker uppenbarligen inte bara tilltala mig (även om jag önskar att det skulle göra det) och alla måste brottas med utvecklingsproblem orsakade av Covid-19-pandemin, men jag kände nästan ingenting mot dess exklusiva spelutbud igår. Final Fantasy 16, ja, ser underbar ut och är det mest intresserade jag har varit i serien sedan CVG-recensionen av FF7 på PlayStation, men det här är inte nytt och spännande för en showcase. Marvels Spider-Man 2 såg trevlig ut, men återigen, inte ny och för att vara ärlig så älskar jag inte serien som de flesta verkar göra.

Jag kan inte heller låta bli att känna mig nere på hur showen slutade med Spider-Man. Det är en stor sak för Sony, och jag såg många människor älska spelfilmen, men ett känt spel som mer eller mindre kommer att leverera exakt vad vi förväntar oss, för mig, är inte ett “och äntligen” spel. Kör igång showen med Spider-Man 2, inte spelet med den sämsta titeln någonsin, Fairgame$.

Bortsett från dessa två visserligen enorma spel, den tidigare nämnda heist-shooter Fairgame$ jag förväntar mig kommer att vara död vid ankomst, Helldivers 2 kommer att vara bra, och Concord är en PvP-shooter så fil som potentiellt DoA tillsammans med Fairgame$. Jag vet att mycket av min besvikelse är direkt relaterad till mina förväntningar som kommer in, och Sony har utan tvekan fler spel på gång (vem vet, kanske till och med visat upp på Summer Game Fest den 8 juni), men för närvarande kommer det som är känt att komma Det går inte alls bra att jämföra med det som redan har anlänt – och det är inte direkt en hög nivå.

Läs inte detta på fel sätt. PS5 har många bra spel på gång i år, nästa år och därefter. Som ett sätt att få mig (och jag antar att andra) mer upphetsad över PS5, fungerade dock showcasen i maj helt enkelt inte. Med det sagt tror jag att jag faktiskt skulle använda den där fjärrspelande handdatorn om den fungerar tillräckligt bra. Det är kanske min höjdpunkt i showen, som säger allt egentligen.

fbq('init', '1749355691872662');

fbq('track', 'PageView'); window.facebookPixelsDone = true;

window.dispatchEvent(new Event('BrockmanFacebookPixelsEnabled')); }

window.addEventListener('BrockmanTargetingCookiesAllowed', appendFacebookPixels);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *