Denna nya e-skoter tar dig runt i stan billigt

Denna nya e-skoter tar dig runt i stan billigt


Elskotrar kan mycket väl vara ett bättre bilalternativ för fler än elcyklar – av några anledningar. För det första är de inte alls lika dyra. För det andra är många hopfällbara och lätta att förvara. För det tredje är de i allmänhet ganska lätta – så att folk kan bära dem till sitt kontor, möte eller hem för förvaring när de inte används. För det fjärde är de smidigare att använda. I många fall kan du åka dem ända fram till ytterdörren vart du än ska och behöver inte låsa in dem. För det femte kommer hjulen aldrig att gå platt. Och för det sjätte kan e-skotrar vara säkrare, eftersom du förmodligen kan använda dem på trottoaren i ditt område – borta från cykel- och bilbanorna. Inte säker på alla andra, men jag känner mig ofta som att sitta – eller rullar det på? – anka, när jag cyklar på cykelbanan på en livlig gata. Att vara fysiskt skild från bilarna är en enorm säkerhetsfördel, enligt mig. Även om jag definitivt inte förespråkar det, bär jag inte alltid hjälm när jag åker min e-skoter på korta utflykter. Den toppar på cirka 18 km/h, medan min elcykel går upp till 30. Och ja, jag har alltid hjälm på min elcykel, även när jag bara cyklar runt hörnet.

Allt som sagt, jag äger en fantastisk e-scooter – Yadea KS5. Den är otroligt pålitlig, rullar smidigt och tyst, tar cirka 25 mil per laddning och kan fällas ihop och sedan stoppas undan i mitt garage när jag inte använder den. Så när tillverkaren nyligen kontaktade mig om att prova den nya KS3 Lite e-skoter, jag var tvungen att ge det en chans. Den säljs för ungefär $370. Den har en Max Power 500 W bakhjulsmotor, färdas upp till 15,6 mph och ger en räckvidd på 12 miles per laddning – den laddas helt på bara 2,5 timmar. Med en vikt på bara 30,7 pund fälls den lätt ihop och förvaras inom några sekunder – och har dubbla säkerhetslås så att den inte fälls ut förrän du vill ha den. Dess ram är gjord av aluminium, men har ändå substans. Och precis som KS5 kan du ansluta den till en mobilapp som visar dig all möjlig ytterligare information och ger dig fler funktioner, såsom ett fordonslås – men du behöver absolut inte använda appen för att få igång skotern . Slutligen har dess elektriska kombinationsbromssystem en främre trumbroms, bakre skivbroms och elektrisk broms. Plus att den har lampor fram och bak så att skotern är synlig för förare.

Men det finns några nackdelar också. För det första, medan min KS5 tävlar uppför de brantare backarna i mitt grannskap, går det inte så bra med KS3 Lite. Det tuffar på, men definitivt långsammare. Yadea hävdar att den fungerar i lutningar upp till 8 grader. Därefter har den bara en handbromsspak på vänster sida – jämfört med båda sidor av KS5. Och för det tredje, den har ingen farthållare – förmodligen inte en stor del för de flesta. Men KS5 har farthållare, och jag tycker att den är otroligt bekväm att använda på nästan varje tur jag tar.

På plattare ytor är KS3 Lite lika fantastisk som KS5 – supertyst och slät, med en mycket robust och kvalitetsbyggd. Upplevelserna av att åka båda är verkligen lika, tills jag åker upp i kullarna. Och det är superlätt att montera — med bara fyra skruvar via den medföljande insexnyckeln. KS3 Lite är ett mer än anständigt alternativ för alla som letar efter en billig e-skoter för att ta sig runt i staden. Och med bensinpriser nu för tiden är det ett bra alternativ för att springa ärenden, ha kul och få lite frisk luft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *