Den lekfulla Playdate blir allvar som personlig arrangör

Den lekfulla Playdate blir allvar som personlig arrangör


En av de bästa sakerna med Playdate, Panics knäppa spelhanddator, är hur den egentligen bara gör en mycket specifik sak: spela videospel. Det är inte fastlåst av andra appar eller funktioner, så när du spelar något liknande Crankins tidsreseäventyr, det är lätt att hålla fokus på spelet. Det är uppfriskande att ha en enhet som är så målmedveten fokuserad på kul – det är därför jag tyckte att idén att använda den lilla gula konsolen som en personlig arrangör var så spännande. Den senaste veckan har jag gjort just det, och även om det definitivt inte är ett alternativ för alla, precis som själva Playdate, lyckas det vara både enkelt och okomplicerat.

Först några anteckningar för sammanhanget. För det första är det viktigt att veta att jag ännu inte har hittat en att-göra-lista-app som jag föredrar framför en pappersanteckningsbok. Jag tillbringade en bra stund med att testa sådana som Evernote och Fantastical – en gång i tiden använde jag RPG-appen Episk vinst att spåra saker – men de var alltid för krångliga för att bry sig om. Under de senaste åren har min process varit enkel: mot slutet av varje arbetsdag skriver jag ner allt jag ska göra nästa dag så att det är klart för mig när jag loggar in på morgonen. Det är grundläggande och snabbt, och handlingen att skriva ner saker har en tendens att hjälpa mig att komma ihåg dem.

Det andra är att appen jag har använt heter Pocket Planner, är fortfarande i ett ganska tidigt betatillstånd. Den har tre huvudfunktioner: en att göra-lista, en kalender och röstmemon. I det nuvarande tillståndet kan du inte lägga till händelser i kalendern och röstmemon har inte implementerats ännu. (Båda funktionerna förväntas i en framtida uppdatering.) Så för tillfället har jag bara använt att-göra-listverktyget.

Pocket Planner

Nu kan Playdate vara en dedikerad spelmaskin, men dess skärm, trots sin lilla storlek, är faktiskt bra för den här typen av saker. Låg-fi, svart-vit-skärmen (som inte har någon bakgrundsbelysning) påminner om en Kindle, som i sig är tänkt att replikera upplevelsen av att läsa på papper. Så Playdate är perfekt för pappersliknande upplevelser. Det är en del av anledningen till att jag har gillat så många pusselspel på handdatorn och varför jag längtar efter att någon ska göra en sudoku-app för det. Och det fungerar bra för att replikera stämningen hos en klassisk fysisk arrangör.

Att göra-delen av appen är oerhört enkel. Du kan skapa ett antal olika listor och lägga till flera objekt till varje, som alla har en liten kryssruta bredvid dem. Objekt kan döpas om, raderas eller flyttas mellan listor. Och egentligen är det ungefär det. För mina syften gjorde jag fem listor, en för varje dag i veckan, och – ungefär som i min pappersanteckningsbok – i slutet av varje dag lägger jag till saker som jag ska göra nästa dag. Färdiga objekt raderas, och allt jag inte gör klart flyttar jag helt enkelt till nästa dag.

Det har fungerat tillräckligt bra, och att använda Playdate har några fina bonusar — ​​nämligen att den är otroligt liten och bekväm att bära med sig. Jag stoppar den i fickan och glömmer nästan bort den. Det är också en mycket ren process att bocka av föremål eller flytta runt dem för olika dagar. En annan bonus: att ständigt ha min Playdate runt på jobbet gjorde att jag kom ihåg att vattna mina virtuella blommor i Playdate-spelet Blomma oftare. Nackdelen är hastigheten. En av de saker jag älskar med en fysisk anteckningsbok är hur snabbt det går att bara skriva ner vad du tänker på. Men att skriva på en Playdate, som innebär att plocka bokstäver från en karusell, är en mycket, mycket långsammare process. Jag har använt mycket av förkortningar för att påskynda saker.

Det borde vara ganska uppenbart vid det här laget att Playdate inte kommer att vara en organisationslösning för alla. Den har en barebones-lista med funktioner och ansluter inte till andra verktyg, som en personlig Google-kalender. Men om du letar efter något helt enkelt – som jag är – är det ett ganska bra substitut, särskilt med tanke på att det kostar $1 just nu. Jag skulle inte rekommendera att köpa en Playdate med stora planer på att förvandla den till en modern PalmPilot. Men om du lyckades lägga vantarna på en och har mycket enkla behov för att hålla dig överst på din att göra-lista, är det ett bra alternativ. Din Blomma blommor kommer förmodligen att tacka dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *