Trackmania cars fly through the air in Trackmania 2020.

Den enda racingspelsserien jag någonsin har brytt mig om har nått milstolpen för 5 miljoner spelare, ta nu dubstep

Bara tre månader efter att den äntligen slog till på Steam och (förmodligen ännu viktigare, jag erkänner) nio dagar efter att den kom till konsoler, har Ubisofts livetjänst Trackmania nått milstolpen för 5 miljoner spelare. Ubisoft firade att slå numret i en tweet som postades på företagets konto igår.

Se mer

Ubisoft sa inte uttryckligen att man lyckats skaffa dessa spelare tack vare Trackmanias nya närvaro på konsoler och Steam, men det är inte precis en skum gåta att ta reda på. Spelet släpptes ursprungligen som ett exklusivt Ubisoft och Epic Games Store redan 2020, innan det smygde sig in på Steam i februari förra året. Äntligen kom den på konsoler den 15 maj (det var meningen att den skulle träffa Stadia också, men vi vet alla hur det blev)

Trackmania är en sällsynt och speciell sak: den har inga licensierade bilar och är starkt beroende av användargenererade kartor – av vilka många är designade enligt en filosofi som bäst kan beskrivas som “unhinged” – så det har alltid varit lite konstigt i racingspelvärlden. Jag är dock glad över att se att det går bra: Det är den enda racingspelsserien jag någonsin har fastnat för.

Jag tillbringade större delen av 2012 i Trackmania 2: Canyon. Jag har aldrig varit ett racingspel die-hard i någon mening av ordet, förutom en kort dalliance med Konami Krazy Racers på min Game Boy Advance SP när jag var barn av skäl som jag inte riktigt minns, men något med Trackmania tog tag i mig. Det var förmodligen det faktum att det var mer ett pusselspel än en racer: din uppgift var att hitta rätt väg genom dess fysik-trotsande, användargjorda banor som låter dig ta itu med det hela utan att någonsin bromsa eller ta foten från gas.

Den här live-service-iterationen av Trackmania fick aldrig riktigt krokarna i mig på samma sätt. För det första är jag kroniskt motvillig att betala en prenumeration för vad som helst, men den här versionen av spelet verkade också, om något, lite för polerad efter min smak.

För mig handlar Trackmania om att sätta ihop perfekta körningar för sina många outforskade kartor samtidigt som man lyssnar på det hemska/vackra dubstep-remix av Robyns Call Your Girlfriend det var grundstenen i min föredragna Canyon-servers anpassade soundtrack. Jag är säker på att de knasiga sakerna finns där ute men under den tid jag har tillbringat med Trackmania 2020 har de flesta kartorna verkat ganska sansade, och jag är inte säker på att jag har hittat en server som använder något anpassat ljudspår alls, än mindre den berusande blandningen av grym dubstep som för mig är kärnan i Trackmania-upplevelsen.

Ändå är det bra att se serien göra bra ifrån sig. Kanske kommer en av dessa miljontals spelare att sätta upp en server som uppfyller mina mycket specifika behov någon gång.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *