Dagens ord #706 tips, ledtrådar och svar för fredagen den 26 maj

Dagens ord #706 tips, ledtrådar och svar för fredagen den 26 maj


Jag bad ChatGPT att skriva en introduktion till ett Wordle-inlägg bara för skojs skull och här är vad det gav ut:

Välkommen, ordentusiaster och pusselfantaster! Förbered dig på att ge dig ut på en fängslande resa in i den fascinerande världen av Wordle, det sensationella ordgissningsspelet online som har tagit internet med storm. Oavsett om du är en erfaren spelare som letar efter nya strategier eller en nyfiken nykomling som är ivrig att utforska ordlekens rike, syftar det här inlägget till att belysa tjusningen och krångligheterna i Wordle.

Wordle, med sin minimalistiska design och beroendeframkallande gameplay, har fångat uppmärksamheten och fantasin hos otaliga språkälskare världen över. Det utmanar spelare att dechiffrera ett mysterieord på fem bokstäver inom ett begränsat antal försök. Med varje gissning ger spelet feedback och vägleder spelare att avslöja de korrekta bokstäverna och deras respektive positioner i målordet. Blandningen av logik, deduktion och lexikalisk intuition som krävs i detta förtjusande pussel har onekligen slagit an hos språkentusiaster i alla åldrar och bakgrunder.

Jag antar att det är mer chicker än mina funderingar om tid och död och kretsloppet av årstiderna och livet och hur tiden sliter ner oss och så. Jag kan bli lite dyster ibland!

Okej, låt oss göra det här Wordle!


Hur man löser dagens ord

Ledtråden: Inte kosher.

Ledtråden: Detta ord börjar med en konsonant.

Svaret:

.

.

.


Dagens Wordle Etymology

Ordet “svin” kommer från fornengelska “swīn”, som syftade på en gris eller en hog. Termen kan spåras tillbaka till det proto-germanska ordet “*swīnan”, som hade en liknande betydelse. Denna proto-germanska term tros ha härletts från den proto-indoeuropeiska roten “*sū-” eller “*sū̆i-“, som betyder “svin” eller “gris”.

Ordet “svin” har besläktningar i andra germanska språk, såsom fornhögtyska “sū”, fornnordiska “svín” och mellanholländska “swijn”. Dessa språk delar en gemensam förfader med fornengelska och utvecklades från samma proto-germanska språk.

Med tiden har “svin” förblivit relativt oförändrad i sin betydelse, med hänvisning till domesticerade grisar. Det är värt att notera att “svin” vanligtvis används för att hänvisa till arten kollektivt eller i en mer generisk mening, medan “gris” ofta används för att hänvisa till unga eller små tama svin, och “svin” används för att hänvisa till större tama svin, särskilt de som föds upp för kött.


Wordle Bot Analys

När jag har slutfört en Wordle går jag alltid över för att checka in med Wordle Bot för att se hur jag gjorde mål, både när det gäller varje enskild gissning och om jag överlistade boten eller inte.


Detta gick bättre än jag förväntade mig efter min första gissning, deras, som jag antar att jag tänkte på i brist på något bättre. Två gula rutor och över 100 ord kvar. Jag bestämde mig för att vända bokstäverna med spiel och reducerade de återstående alternativen till tre, även om jag bara kunde komma på ett.

Först gick jag faktiskt in nästan glans men sedan kom jag ihåg att jag redan hade använt ett “H” så jag gick med svin istället för vinsten! Vilken tur jag har!

Dagens resultat: Jag får 1 poäng för att gissa i tre och 0 poäng för att göra lika Wordle Bot, för totalt 1 poäng. Eftersom det är 2XP fredag ​​fördubblas det till 2 poäng. Huzzah!

Spela Competitive Wordle Against Me!

Jag har spelat en mördande omgång PvP Wordle mot min nemesis Wordle But. Nu borde du spela mot mig! Jag kan vara din fiende! (Och din hjälpsamma Wordle-guide, förstås). Du kan också spela mot Bot om du har en New York Times-prenumeration.

  • Här är reglerna: 1 poäng för att få Wordle i 3 gissningar.
  • 2 poäng för att få det i 2 gissningar.
  • 3 poäng för att få det på en gissning.
  • 1 poäng för att ha slagit Erik
  • 0 poäng för att få det i 4 gissningar.
  • -1 poäng för att få det på 5 gissningar.
  • -2 poäng för att få det på 6 gissningar.
  • -3 poäng för att förlora.
  • -1 poäng för att ha förlorat mot Erik

Du kan antingen hålla en löpande sammanställning av dina poäng om det är ditt jam eller bara spela dag till dag om du föredrar det.

Jag skulle älska det om du följer mig Twitter eller Facebook kära ordlärare. Ha en bra dag!

Som alltid skulle jag älska om du följer mig här på bloggen och prenumerera på min YouTube-kanal och min Substack så att du kan hålla dig uppdaterad om alla mina TV-, film- och videospelrecensioner och täckning. Tack!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *