BREEN GLAD FÖR ATT ROVANPERÄ SKA ÖPPNA SVERIGES VÄGAR

Craig Breen tror att hans Rallye Monte-Carlo resultat har satt honom i en stark position inför nästa månads Rally Sweden (24 – 27 februari).
Irländaren slutade trea på sin debut för M-Sport Ford vid säsongsinledningen.

Men han ligger fyra i FIA World Rally Championship efter att Toyota Gazoo Racings Kalle Rovanperä slutade efter Breen i klassificeringen, men fick maximalt fem bonuspoäng för att vinna den avslutande Wolf Power Stage.

Eftersom varken Monte-Carlo-vinnaren Sébastien Loeb eller tvåan Sébastien Ogier tävlar i Umeå, kommer den 21-årige finländaren att leda bort fältet in i WRC:s vinterevenemang – och det är precis så som Breen ville ha det.
“Ett resultat som det vi tog från Monte var precis vad jag letade efter”, sa Ford Puma-piloten.

“Allt fungerade. Vi vet att när vi åker till snön kommer varje bil du kan ha framför dig att vara en fördel. Med ingen av Séb kommer att ha Kalle där uppe [först på vägen] att göra vägen lite bättre.”

Breen vet vilken fördel löpordningen kan ge. Efter att ha missat förra årets Monte, var han tvåa under stora delar av dag ett av förra årets Arctic Rally Finland innan han förde en Hyundai i20 till fjärde vid målgången i Lappland.

“Jag har varit i en position där jag har gynnats av att missa den udda omgången och njuta av en bättre [start] plats på vägen,” tillade Breen, “men i år är annorlunda. I år behöver jag alla poäng jag kan i jakten på mästerskapet.
”Monte var verkligen fantastiskt. Redan från början visste jag potentialen för den här bilen och när rallyt väl kom igång kände jag att jag växte in i den för varje etapp. För varje kilometer kände jag mig mer självsäker och mer bekväm.

“Nu kan jag bara inte vänta på att få grejen på snön – vi gjorde ett [snö]test nära Rovaniemi i slutet av förra året och känslan var riktigt bra – och upptäcka det här nya Rally Sweden uppe i norr.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *