Bob Gadreau CEO Provence Rose Group

Bob Gadreau, VD för Provence Rosé Group går med i Rosé Soirée

Bob Gadreau, VD för Provence Rosé Group, producenter av Chateau de Berne och Ultimate Provence Importing Company, går med i årets Dan’s Rosé Soirée.

Dans papper Rosé Soirée, en hyllning till rosé – East Ends inofficiella sommardrink – drar igång Twin Forks inofficiella sommarstart på Memorial Day-helgen, söndagen den 28 maj på Southampton Arts Center.

Vi pratade med Gadreau om hans väg till vinbranschen, nya branschtrender, favoritvin och mer inför årets Rosé Soirée.

Möt Bob Gadreau, VD för Provence Rosé Group

Hur kom du in på den här linjen?

Jag arbetade med ägaren till de gods som vi importerar från i 25 år i en annan verksamhet och han bad mig att starta ett importföretag för att föra vinerna till Amerika. Under de fem åren sedan vi startade har vi nu distribution i 44 av de 50 delstaterna.

Vilka nya trender ser du?

Den främsta trenden inom vin nuförtiden är mot premiumisering. När vi tittar på siffrorna på nationell basis kan vi se att tillväxten i Provence rosé sker i premiumkategorin. Med andra ord, viner över $15 och, mer specifikt, viner över $19.

Vilket är ditt favoritvin?

Det här är en svår fråga och nästan som att fråga en förälder vilket som är ditt favoritbarn. Mitt favoritvin beror på vad jag gör. Om jag sitter på däck och tar ett glas rosé till en cocktail, njuter jag verkligen av ett glas Chateau de Berne, Romance. Om jag äter kylda skaldjur, som räkor eller ostron, skulle jag förmodligen ha en flaska Chateau de Berne, Inspiration och jag älskar Ultimate Provence när jag äter sushi. Det är också fantastiskt för Thanksgiving tillsammans med kalkon- och tranbärssås.

Var hämtar du din inspiration ifrån?

Under större delen av min yrkeskarriär har jag hämtat inspiration från min far, som var en extremt hårt arbetande och ärlig affärsman.

Vem beundrar du mest i mat/vinvärlden och varför?

En av de personer jag respekterar mest är en gentleman vid namn Mel Dick. Han var avgörande för att inrätta Southern Glazers vinavdelning, och vissa säger att han är krediterad för att ha skapat konceptet med en vinlista. Han var också en av de första som importerade vatten från Frankrike. Hans innovation, hårda arbete och rättvisa har alltid imponerat på mig.

Vad kommer du att servera på Rosé Soirée?

Vi kommer att servera två viner från Château De Berne som heter Romance and Inspiration.

Läs mer på provencerose.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *