Alla "Villainous" brädspel – Review Geek

Alla “Villainous” brädspel – Review Geek


Sarah Chaney / Recensionsnörd

Även om reglerna skiljer sig något mellan Disney, förundrasoch Star Wars Villainous spel är grundförutsättningen densamma. Varje skurk har sitt eget unika mål att uppfylla för att vinna spelet, och den som når sitt mål först är vinnaren!

Jag minns att jag gick förbi Disney Villainous på hyllan så många gånger när jag handlade ett nytt brädspel. Av någon anledning verkade spelet aldrig supertilltalande för mig. Det vill säga tills jag fick chansen att recensera Star Wars Villainous. Sedan gick jag ut och köpte allt Skurkaktig brädspel.

Den första Disney Villainous spelet släpptes i juli 2018 och kom med sex klassiska skurkar att spela: Captain Hook, Jafar, Maleficent, Prince John, Queen of Hearts och Ursula. Från och med idag finns det fem utbyggnader för Disney Villainous, var och en med totalt tre nya karaktärer. Du kan spela expansionerna själv, eller samla alla Disney Villainous spel för totalt 21 spelbara skurkar.

Sedan, två år senare, släppte Ravensburger basutgåvan av Marvel Villainous, med fem spelbara skurkar: Thanos, Hela, Ultron, Taskmaster och Killmonger. En ny expansion med tre skurkar för förundras serien släpptes för några veckor sedan. Detta ger Marvel Villainous totalt två expansioner med tre skurkar och en expansion med en skurk – alla ger upp till 12 spelbara skurkar.

Ravensburger verkar älska att lansera stora tillägg till Skurkaktig franchise med två års mellanrum. År 2022, Star Wars Villainous debuterade med fem legendariska skurkar: Darth Vader, General Grievous, Moff Gideon, Kylo Ren och Asajj Ventress. Inga expansioner har släppts eller till och med annonserats ännu för Star Wars Villainousmen det finns så många fantastiska skurkar att välja mellan i Star Wars-universumet.

Just nu äger jag alla basspel och expansioner förutom de två senast släppta expansionerna för Marvel Villainous. Min samling började med Star Wars Villainous. Eftersom jag älskade spelet så mycket köpte min man basen till mig Disney Villainous och två expansioner till min födelsedag förra året. Därifrån tog det bara några månader för mig att samla allt som var tillgängligt just nu.

Jag har bara spelat spelet några gånger med grupper om fyra personer. Oftast tävlar jag bara i ett tvåspelarspel mot min man. Vi har båda arbetat oss igenom alla spelbara skurkar, och för det mesta är de alla superunika att spela.

Förklara hur man spelar Skurkaktig i detalj är en för lång process för att komma in här, men du kan titta på videon ovan eller kolla in min Star Wars Villainous recension för en skriftlig förklarare. Men här är kärnan.

Varje person väljer en skurk att spela, och varje skurk har ett unikt mål att uppfylla för att vinna spelet. Prins John måste till exempel samla in 20 Power-tokens för att vinna, medan Captain Hook måste besegra Peter Pan på Jolly Roger-platsen på hans tavla. Andra spelare kan förstöra dina planer med ödeskort, så din väg till vinst är inte alltid tydlig.

Reglerna i förundras och Star Wars Villainous är lika, men inte exakt lika. Varje skurk har fortfarande ett unikt mål att uppfylla för att vinna, men det finns extra tokens, ödeskort eller regler för att skaka upp saker och separera varje uppsättning av Skurkaktig spel från varandra. förundras och Star Wars Villainous är lite svårare att lära sig än Disney Villainous.

Perfekt eländig skurkaktig expansion
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Jag har njutit av att utöka min samling och prova alla spelbara skurkar (förutom de fyra nya skurkarna i förundras serier). Jag hatar egentligen inte att spela någon av skurkarna, men jag har verkligen skurkar som jag älskar att spela mer än de andra. Det är så jag personligen skulle rangordna alla Skurkaktig lådor jag äger, från mest till minst gillade:

  • Disney: Fullkomligt eländigt (Cruella De Vil, Mother Gothel, Pete)
  • Stjärnornas krig: Power of the Dark Side (Asajj Ventress, Darth Vader, General Grievous, Kylo Ren, Moff Gideon)
  • Disney: Ond till kärnan (Dr. Facilier, Evil Queen, Hades)
  • Disney: Föraktliga tomter (Gaston, The Horned King, Lady Tremaine)
  • förundras: Bus & illvilja (Loki, Madame Masque, MODOK)
  • Disney: The Worst Takes It All (Captain Hook, Ursula, Queen of Hearts, Jafar, Prince John och Maleficent)
  • förundras: Oändlig kraft (Thanos, Hela, Ultron, Taskmaster, Killmonger)
  • Disney: Större och Badder (Lotso, Madam Mim, syndrom)
  • Disney: Ondskan kommer förberedd (Ratigan, Scar, Yzma)

Den här rankningen är inte att säga att det inte finns stora spelbara skurkar i några av de lägre rutorna. Men om jag skulle köpa den Skurkaktig spel igen, det här är den ordning jag skulle göra det i eftersom jag föredrar vissa rutor totalt sett för karaktärskombinationerna.

Mina favoritkaraktärer att spela från Disney Skurkaktig Spel inkluderar Cruella, Mother Gothel, Gaston, Lady Tremaine, Pete, The Evil Queen och Lotso. Från förundras spel, jag är en del av Killmonger och Thanos. Och 99% av tiden kommer jag att välja Asajj Ventress när jag spelar Star Wars Villainousmen jag gillar också att spela som Moff Gideon.

Cruellas mål är att fånga 99 valpar, vilket du gör genom att samla in tokens som antingen räknas som 11 valpar eller 22 valpar. Du har en pool med polletter som du drar från för att först placera dem på din skurkbräda, och sedan använder du spelbara kort och allierade för att hjälpa dig fånga valparna. Andra spelare kan använda ett ödeskort mot dig för att vända din process och returnera en eller två av dina fångade valptokens till poolen. Cruella är svår att vinna med när det är ett spel för två spelare, men hon är min go-to-skurk i stora gruppspel.

Lady Tremaines mål är att gifta sig med en av sina döttrar – Drizella eller Anastasia – med Prinsen. Detta låter som ett enkelt mål, men du måste hitta vissa kort i din kortlek för att låsa upp balsalen, där Prinsen är. Sedan har du två allieradekort i din kortlek för varje dotter: ett med en vanlig klänning och ett med en balklänning. Du måste först hitta den regelbundet klädda Drizella eller Anastasia och spela den innan du kan spela deras balklänningsversion som behövs för att gifta dig med Prinsen.

Skurkiga expansioner onda till kärnan och avskyvärda intriger
Sarah Chaney / Recensionsnörd

Jag har definitivt skurkar som jag dras till oftare, vilket innebär att andra skurkar ibland går lång tid utan att spelas. Det är därför jag älskar att använda en randomizer – som Villainous Picker – för att slumpmässigt välja en karaktär från vilken ruta jag vill välja från. Ibland kommer det att para ihop en väldigt enkel karaktär med en mer komplicerad karaktär, men det blir bara ett intressant spel!

Du kan hitta Skurkaktig spel personligen i butiker som Target, Walmart eller Barnes & Noble. Eller så kan du alltid gå till Amazon för att förmodligen hitta det bästa erbjudandet. Basspelen kostar $39,99, men du kan ofta hitta dem runt $30. Sedan säljs expansioner med tre skurkar för $29,99, men jag har sett dem ofta sväva runt $25. Jag har också sett Skurkaktig spel på mitt offentliga bibliotek i Texas och Colorado, så titta definitivt in i ditt lokala bibliotek om du vill kolla in spelet innan du köper en kopia till dig själv.

Ravensburger ‘Villainous’ brädspel

Det ursprungliga “Disney Villainous”-spelet är kanske det bästa stället att börja bygga din samling på, men du kan spela vilken som helst av expansionerna som ett fristående spel. Så det är bara att välja dina favoritskurkar och gå därifrån!

fbq('init', '1137093656460433'); fbq('track', 'PageView'); },3000);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *