A picture of 7-Layer Beet Salad

7-lagers rödbetssalladsrecept – nypa yum

[ad_1]

Denna 7-lagers betsallad är en fantastisk! Översållad med kokta rödbetor, supremed apelsiner, hackade pistagenötter, krämig tryffelricotta och lite färsk mynta. Så fräscht, så gott!

Mitt huvudsakliga matmål för tillfället är att hitta sätt att förgylla vintern, antingen med färska grönsaker och frukter, eller massor av fantastiska smaker.

Och, inte för att skryta, men jag har gjort det riktigt bra med den här rödbetssalladen de senaste veckorna.

I det här inlägget: Allt du behöver för denna 7-lagers rödbetssallad

Denna sallad är vacker och löjlig. Det är lite av en nick till de gamla skolans krämiga 7-lagers sallader och dips, men den här gången med, ja, um, rödbetor.

Våra 7 lager:

 • Tryffel ricotta.
 • Masserad grönkål.
 • Rödbetor.
 • Apelsiner.
 • Pistagenötter
 • Schalottenlök.
 • Mynta.

Det är färskt på precis rätt sätt för januari – som när du vill ha den där vitaliserade känslan som kommer av att faktiskt äta och verkligen njuta av grönsaker, men du behöver också att den ska vara helt rejäl och tillfredsställande. Kanske kan vi få allt?

Du kan plåta den här salladen individuellt och svepa igenom den med en bit mjuk focaccia – det är vad jag ofta äter till en släng-lunch nu för tiden. Eller så kan du göra som jag också gör ofta, vilket är att servera denna familjestil som en sida för vad du än har på gång till middag.

Lunch för hemmamamman – det funkar.

Middagar – det fungerar.

En avslappnad sida till tisdagsmiddagen – det fungerar.

Midnattssnack – jag menar, jag är inte över det.

7-lagers rödbetssallad: Vanliga frågor

Kan jag använda något förutom ricotta?

ja! Prova fyllig yoghurt i stället. Om du vill ha ett mejerifritt alternativ, använd en mandelbaserad produkt som Kite Hill dip eller spridning istället.

Vad köper du för rödbetor?

Det är lättast att använda färdigkokta rödbetor (märket Love Beets är perfekt och säljs i många livsmedelsbutiker); annars kan du ånga dina egna rödbetor. Röda eller guldbetor kan fungera i denna sallad!

Hur skär du dina apelsiner?

För att göra det som kallas “supreme en apelsin”, skär av botten så att den vilar platt på skärbrädan. Skär sedan runt sidorna för att ta bort skalet och det vita lagret. Skär till sist mitten i rundor.

Skriva ut

klocka klockikonbestick bestick ikonflagga flaggikonmapp mappikonInstagram instagram ikonPinterest pinterest ikonFacebook facebook ikonskriva ut skriva ut ikonenrutor rutor ikonhjärta hjärta ikonhjärta fast hjärta solid ikon

Beskrivning

Denna 7-lagers betsallad är en fantastisk! Översållad med kokta rödbetor, supremed apelsiner, hackade pistagenötter, krämig tryffelricotta och lite färsk mynta. Så fräscht, så gott! 1. Massera in grönkål med lite av dressingen för att mjuka upp den. Tro mig – det kommer att smaka mycket bättre.
 2. Skär rödbetor, apelsiner och schalottenlök.
 3. Bred ut lite av ditt krämiga element på serveringsfatet. Om det här är en sallad för en så skulle jag använda ca 3 matskedar. Om det är en sallad för 4-6, skulle jag använda mer som 1/2 kopp.
 4. Varva resten av de 6 ingredienserna: masserad grönkål, rödbetor, apelsiner, schalottenlök, pistagenötter och örter. Avsluta med olivolja, salt och peppar om du vill. Jag älskar den här salladen med en bit god focaccia.

Anteckningar

Jag gillar den enkla grönsalladsdressingen till detta – jag tycker den funkar perfekt på grönkålen. Maple Balsamic dressingen från Trader Joe’s är lite mer åt den krämiga sidan och fungerar dessutom utmärkt.

 • Förberedelsedags: 15 minuter
 • Kategori: Sallad
 • Metod: Hacka
 • Kök: amerikansk

Receptkort drivs av Tasty Recipes logotyp
Närbild av rödbetssallad med apelsiner och tryffelricotta

Hur serverar du detta?

Individuella rödbetor sallader

Jag har gjort det här till mina luncher! Jag fick alla mina element uppskurna och förberedda i kylen, och varje dag lägger jag bara upp en fin 7-lagers rödbetssallad på en tallrik till lunch. Lätt.

Om det här ska vara en fristående måltid, skulle jag rekommendera att servera den med lite gott bröd för att svepa igenom alla lager. Jag gillar rosmarinfocaccia från Kowalski’s. Nej, det är en lögn, jag ÄLSKAR det. Bästa lunchen någonsin.

Family Style Beet Salad / Beet Salad för hela bordet

Gör bara samma sak, men bygg på ett mycket större fat och använd mycket mer av allt. 🙂

Detta gör en fantastisk middagssallad eftersom den är så vacker. Låt bara gästerna använda en sked för att ösa upp portioner på sina tallrikar.

Eller, om du är väldigt avslappnad och bara äter det hemma med din make till middag, tar du bara en gaffel och slukar den från samma tallrik. Inte för att jag har gjort det.

Hur lagar du dina rödbetor och/eller var köper du dem?

Köper dem färdigkokta

För tidens skull köper jag nästan alltid förkokta betor av märket Love Beets, som säljs i kylvaruavdelningen.

Lokalt köper jag dem på Cub Foods eller Kowalski’s. Väntar fortfarande på att mitt mål ska börja bära dem!

Laga dem själv

Om du använder färska rödbetor, YUM. Vi gjorde många färska rödbetor i somras med rödbetor från vår CSA och de är så smöriga och goda. Jag lagade min i Instant Pot! Ångkokade dem bara i cirka 20 minuter och drog sedan av skalet när de var kokta. Lätt som en plätt.

Orange alternativ

Hur skär man apelsinerna sådär?

Jag använder en kniv och en skärbräda – jag skär av botten så att jag kan ställa den platt, sedan skär jag runt sidorna för att ta bort skalet och det vita yttersta lagret så det du har kvar är bara den saftiga mitten. Sedan skär jag mitten i små rundlar!

Använda andra typer av apelsiner

Jag har gjort den här mycket med Cara Cara apelsiner – jag älskar den rosa på tallriken! Så fin. Jag skulle starkt rekommendera att använda (eller åtminstone prova) dessa om du kan hitta dem!

På dessa bilder och i det skrivna receptet använde jag bara vanliga apelsiner då de är lättare att hitta året runt.

Diskussionen om Ricotta / Creamy Element

Tryffel Ricotta vs. Not

Jag älskar tryffel, så självklart är det ett ja från mig. Jag köpte min tryffelricotta (det är faktiskt något av en dipp) från ALDI. Rekommenderar starkt med rosmarinkex, hopad på pasta och smetad på en tallrik för att bygga denna sallad. Det är bra med så många saker.

Om du är känslig för/inte gillar tryffel så fungerar vanlig ricotta utmärkt.

Kan jag använda något förutom Ricotta?

Ja – du kan också använda vanlig yoghurt! Full fett fungerar bäst eftersom det är tjockare.

Getost skulle vara en annorlunda ätupplevelse eftersom det inte skulle finnas någon swooping, men också bra. Smula det bara över toppen!

Om du är mjölkfri tror jag att du fortfarande kommer att älska den här salladen utan tallriken. Eller jag skulle rekommendera att prova en av de mejerifria märkets krämiga dipparna eller alternativa produkter, som Kite Hill. På så sätt kan du fortfarande uppleva den krämiga, skumma läckerheten.

Andra recept som jag älskar med rödbetor

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *