53 journaluppmaningar för att hålla dig inspirerad, hela dagen

53 journaluppmaningar för att hålla dig inspirerad, hela dagen

[ad_1]

Jag har ett kärleks-/hatförhållande till min dagbok – och jag är säker på att jag inte är den enda. Jag har hållit på med en dagbok med jämna mellanrum sedan jag var en interpolering som ett sätt att släppa loss röran från min hjärna och bättre förstå mig själv och andra. På vissa sätt ser jag min dagbok som en vän med vilken jag kan dela mina mål, rädslor och ibland till synes tomma tankar utan att döma. Det hjälper mig att fokusera om och omgruppera, och håller upp en spegel mot mitt huvudutrymme och avslöjar vad som verkligen händer i min hjärna. Men många gånger har jag sett journalföring som en outtröttlig syssla som inte ledde till några riktiga svar. Plus, mina journaler dokumenterar en kränkande beskrivning av mina djupaste tankar och känslor, ibland i häftig stil. (Ingen behöver veta vem jag var kär i 2003.) Det var, tills jag upptäckte magin med journaluppmaningar.

Innan journaluppmaningar räddade mig från att tro att journalföring inte var något för mig, hade jag försökt – och misslyckats – att hålla en konsekvent daglig skrivpraxis genom åren. Jag skulle pressa mig själv att fylla en sida med något djupt varje dag, och istället spela in patchar här och där mellan långa sträckor av off-the-record existerande. Men de gånger jag inte journalförde var också de gånger jag kände mig mest främmande för mig själv. Tider jag gjorde mer existerande än att verkligen leva. Jag är inte den typen av person som kan bearbeta mina känslor i mitt huvud direkt, och ofta måste jag få ur mig dem för att förstå hur jag verkligen känner.

Utvald bild av Riley Reed av Jenn Rose Smith.

Bild av Teal Thomsen

53 journaluppmaningar som hjälper dig att upptäcka en större självkänsla

Nuförtiden, istället för att se journalföring som ännu en skyldighet för självförbättring, ser jag att det är ett nödvändigt medel för att förstå mig själv. Dessutom, i den här handlingen att sakta ner och vara närvarande, har jag upptäckt att ingen tanke eller ögonblick är för liten för att skriva ner.

Oavsett vilka ord som faller på sidan, kan journalföring avslöja den pågående dialogen mellan ditt tidigare och nuvarande jag, ur vilken större medvetenhet uppstår.

Oavsett om du gillar journalföring eller inte, är fördelarna obestridliga. Att skriva ner saker varje dag bevarar inte bara minnen att se tillbaka på, utan leder till inspiration, självupptäckt och starkare kopplingar till oss själva och andra. Även om det ibland kan vara obehagligt att vara närvarande med dig själv, har journalföring krediterats som den enskilt mest transformerande ritualen för så många framgångsrika människor. Men att bygga upp denna dagliga vana börjar med att släppa taget om din inre kritiker och förväntningar. När du kommer ur din egen väg hjälper det ibland att börja med en uppmaning för att få bollen i rullning.

Så fortsätt läsa för 53 inspirerande uppmaningar – över kategorier som tacksamhet, värderingar och målsättning – som är utformade för att hjälpa dig komma till hjärtat av vad som verkligen är viktigt och sant för dig.

Bild av Michelle Nash

Tacksamhetsjournal-uppmaningar

 • Vilka är tre fantastiska saker som hände igår?
 • Vilka är 10 saker som ger dig glädje?
 • Vad ser du fram emot just nu? Om du inte kan komma på någonting, vad kan du göra för att ändra det?
 • Vad är en helt gratis sak som har förändrat ditt liv?
 • Vilka saker i ditt liv skulle du beskriva som ovärderliga?
 • Vilka är 10 saker du aktivt tycker om med livet just nu?
 • Skriv om det roligaste du haft nyligen. Vad gjorde du och vem var du med?
 • Skriv om en vänlig handling som någon gjorde för dig som överraskade dig.
 • Vilka är några av dina favoritsätt att visa människorna i ditt liv att du älskar dem?
 • Reflektera över ett ögonblick av djup skönhet som du nyligen upplevt. Vad sägs om det förvånade dig och lockade dig?
 • I det här ögonblicket, vilka är tre saker i ditt liv som du känner dig mest tacksam för?
 • Skriv fem guilty pleasures du inte känner skuld för.
 • På vilka sätt har du känt dig stöttad av vänner, familj eller ditt samhälle nyligen?
 • Nämn tre hälsosamma vanor du började under det senaste året som har förändrat ditt liv till det bättre.
Bild av Emma Bassill

Reflekterande journaluppmaningar

 • Nämn de tre bästa känslorna du känner för tillfället. Vilka känslor vill du känna idag?
 • Vad är det enda du skulle säga till din tonåring om du kunde?
 • Vad är din kropp sugen på just nu?
 • Vilka är 10 frågor du önskar att du hade svar på just nu?
 • Vad vet du är sant idag som du inte visste för ett år sedan?
 • Vad är du rädd för just nu?
 • Vad är det som inte fungerar i ditt liv just nu?
 • Skriv om någon du saknar, vad saknar du med dem? Hur får de dig att känna?
 • Föreställ dig någon som du har upplevt en konflikt med tidigare och försök att falla in i deras perspektiv. Vad kände de vid tidpunkten för din konflikt? Om det är tillgängligt för dig, hur kan du uttrycka sympati för deras upplevelse?
 • Vilka områden i ditt liv orsakar dig stress? Vilka områden i ditt liv ger dig glädje?
 • Vad skulle du beskriva som den största bedriften i ditt liv hittills?
 • Om någon skulle beskriva din livshistoria tillbaka för dig, vilka tre händelser skulle du vilja att de skulle lyfta fram mest?
Bild av Michelle Nash

Uppmaningar om målinställningsjournal

 • Hur skulle din perfekta dag se ut? Var skulle du vara, vad skulle du göra och med vem?
 • Beskriv ditt perfekta hem. Var finns den, hur ser den ut och vem delar du den med?
 • När du var yngre, vad ville du bli när du blev stor och varför?
 • Om misslyckande inte var möjligt, vad skulle du göra just nu?
 • Om du bara hade ett år kvar av livet, vad skulle du göra?
 • Vem skulle du vilja vara i ett annat liv? Skriv ut denna karaktär, vad de gör för sitt uppehälle, deras personlighetsdrag, etc.
 • Reflektera över din karriär och personliga mål. Finns det paralleller och överensstämmelser mellan de två? Hur håller du dessa två områden i ditt liv åtskilda? Hur är de lika?
 • Om du kunde behärska en färdighet, vilken skulle det vara?
 • Vilka är nya sätt att mäta framsteg i år?
 • Vad står i vägen för dig att nå dina mål?
 • Vilka är de personer i ditt liv du litar mest på för att hjälpa dig skapa det liv du alltid har drömt om?
 • Vilka vanor och handlingar kan du införliva i din dagliga rutin för att hjälpa dig att prioritera din tid 2023?
 • Hur skulle det kännas att kliva ur din komfortzon? Hur kan du ta dig ur din komfortzon mer i år?
Bild av Michelle Nash

Värdebaserade journaluppmaningar

 • Vilka topp tre egenskaper värdesätter du mest i livet?
 • På vilka sätt agerar du utanför dessa värderingar?
 • På vilka sätt agerar du i linje med dem?
 • Vad vill du bjuda in mer av till 2023?
 • Vad vill du lämna efter dig?
 • Vad är något du önskar att andra visste om dig?
 • Vem är någon du beundrar? Vilka egenskaper älskar du med dem?
 • Vem är någon du avundas och varför?
 • Vad distraherar dig från det som verkligen är viktigt varje dag?
 • Om du just nu bestämde dig för att du hade tillräckligt med pengar och att du alltid skulle ha tillräckligt, vad skulle du göra med ditt liv?
 • När du föreställer dig dig själv om 10 år, vad vill du ha uppnått och upplevt?
 • Hur vill du bidra med dina talanger och passioner till världen? Vem skulle kunna bli berörd av dig och hur skulle det påverka dem?
 • Vilken roll spelar kärlek i ditt liv?
 • Vad betyder vänskap för dig?

Det här inlägget publicerades ursprungligen den 30 september 2020 och har sedan dess uppdaterats.[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *